Home » Domenii » Energie » Cum a castigat dezvoltatorul imobiliar Mivan despagubiri de 7,7 mil. euro in instanta

Cum a castigat dezvoltatorul imobiliar Mivan despagubiri de 7,7 mil. euro in instanta
Rathenraw Limited (anterior Mivan-Kier Joint Venture Limited) a castigat procesul impotriva unui constructor turc, acesta din urma fiind obligat de instanta sa-i plateasca despagubiri de 7,7 milioane euro.

 Potrivit deciziei instantei, compania Biat Insaat Sanayi San Ve Tic nu si-a respectat obligatiile rezultand dintr-un contract de subantrepriza pentru edificarea NewTown Residence din Bucuresti, a anuntat luni Tuca Zbarcea & Asociatii, casa de avocatura care a asistat compania castigatoare.

La data de 5 octombrie 2011, Tribunalul Bucuresti a admis cererea formulata de Rathenraw Limited, reprezentata de Tuca Zbarcea & Asociatii, dispunand obligarea Biat Insaat Sanayi San. Ve Tic la plata sumei de 7,76 milioane euro.

Suma acordata de instanta reprezinta despagubiri decurgand din nerespectarea obligatiilor rezultand dintr-un contract de subantrepriza incheiat in 2007 de fosta Mivan-Kier Joint Venture Limited (actualmente Rathenraw Limited) cu Biat Construction International, societate al carei asociat majoritar este Biat Insaat Sanayi San. Ve Tic, in vederea realizarii anumitor lucrari pentru edificarea ansamblului rezidential bucurestean NewTown Residence.

Prin solutia mentionata a fost antrenata raspunderea celei din urma entitati, companie de nationalitate turca cunoscuta pe piata de profil, care garantase pentru indeplinirea obligatiilor subantreprenorului.

Proiectul in discutie a fost gestionat de o echipa coordonata de catre Ioana Gelepu (foto), avocat asociat. Din echipa de aparatori a mai facut parte si Gabriela Costescu, avocat senior in cadrul departamentului de litigii al Tuca Zbarcea & Asociatii.

"Litigiul a fost demarat in anul 2009 si, prin raportare la complexitatea sa, a implicat administrarea unui probatoriu amplu, de natura a permite instantei sa investigheze numeroasele aspecte de natura contabila si tehnica pe baza carora a fost probata neexecutarea obligatiilor subantreprenorului", a declarat Ioana Gelepu.

Rathenraw Limited este o asociere intre doua companii: Mivan Group, o societate specializata in constructii cu sediul in Irlanda de Nord, si Kier International, un antreprenor in domeniul constructiilor de cladiri din Marea Britanie.

Cu o echipa formata din 90 de avocati in cadrul biroului din Bucuresti, dintre care 21 sunt parteneri, Tuca Zbarcea & Asociatii opereaza un sediu secundar in Cluj-Napoca, care functioneaza in asociere cu Nistorescu, Somlea & Asociatii, cat si un birou de reprezentanta in Madrid, Spania. Totodata, firma a stabilit o colaborare strategica cu firma de avocatura Turcan Cazac, liderul pietei de avocatura de business din Chisinau, Republica Moldova.

Tuca Zbarcea & Asociatii ofera asistenta juridica in domenii precum drept societar si comercial, fuziuni, achizitii / privatizari, litigii si arbitraje internationale, energie si resurse naturale, drept financiar-bancar.

In martie 2009, dezvoltatorul imobiliar Mivan a inceput livrarea primelor 316 apartamente din ansamblul rezidential NewTown Residence amplasat in Capitala, reprezentand prima faza a intregului proiect.

Tot in aceeasi luna a anuntat ca ca a vandut 20 de apartamente din cele 335 din a doua faza a acestui proiect. Investitia in NewTown Residence a fost estimata la 80 milioane de euro.

Tipareste acest articolRSS