Home » Domenii » 100% Interviuri » Libby Weizman, Manager General al Ocif Group: Cererea de investitii imobiliare este de lunga durata in Romania

Libby Weizman, Manager General al Ocif Group: Cererea de investitii imobiliare este de lunga durata in Romania
Intr-o piata de real-estate inactiva practic in ultima perioada, exista un mare potential pentru viitor, in conditiile in care cererea de investitii imobiliare este crescuta, spune Libby Weizman, Manager General al Ocif Group.

Cum vedeti viitorul imobiliarelor din Romania?
Cererea de investitii imobiliare si de consum este durabila si de lunga durata in Romania. Piata rezidentiala este doar la inceput. Cererea exista inca. In Bucuresti, de exemplu, multa lume locuieste in apartamente vechi. Acestia vor cauta sa-si imbunatateasca modul de locuire. Viitorul apropiat va face diferenta pe piata rezidentiala, deoarece eu cred ca locuinta incepe din locul in care iti parchezi masina.

Cand si cum a avut loc inceputul dvs. in imobiliare?

Am inceput sa lucrez in domeniul imobiliar in 2001, fiind implicat in marketingul investitiilor rezidentiale straine in Manhattan. 

Inainte de functia pe care o detineti in prezent, ce alte pozitii ati detinut si in ce companii din Romania? 
In Romania am venit in 2006, in postura de controlor financiar pentru Red Sea Group, apoi am fost numit Country Manager la Atlas Romania. Recent, am fost numit in functia de Manager General al Ocif Group, dezvoltatorul de proiect rezidential Vivando Unirii.

De ce ati ales Ocif Group? 
Am acceptat provocarea de a dezvolta, vinde si finaliza Vivando Unirii intr-o perioada a crizelor. Sunt nerabdator sa obtin succes intr-o provocare plina de oportunitati, iar Vivando este provocarea care ma motiveaza.

Cum v-au pregatit cariera si experientele anterioare pentru acest job?
Am castigat experienta in alte tari care s-au confruntat cu crize anterior acestei perioade. Astfel am fost pregatit pentru aceasta provocare si am invatat sa-mi stabilesc obiectivele si sa am o viziune strategica pe termen scurt si lung.
Care este diferenta dintre un job in real estate in Bucuresti si alta capitala europeana?
Bucurestiul are caracteristica unei piete emergente si dinamice. Am fost martorul imbunatatirii pietei in decursul scurtei perioade in care am activat aici.

Care este cladirea dvs. preferata din Bucuresti? 
Imi place mai ales Sediul Uniunea Arhitectilor din Romania, de pe strada Dem I Dobrescu, nr. 5, pentru ca este combinatia arhitecturala perfecta intre vechi si nou.

Care sunt primele trei prioritati pe care le aveti in calitate de director general? 

- adresabilitate perfecta la nevoile clientilor
- raspuns corect la continua fluctuatie a pietei
- stabilirea distinctiei intre urgent si important 

Care este cea mai solicitanta parte a muncii dvs.? 
Transformarea constanta a obstacolelor in opor­tunitati.

Care sunt abilitatile personale esentiale pentru succesul in cariera?

Capacitatea de a lua decizii, de a le implementa si de a-ti asuma responsabilitatea.

Tipareste acest articolRSS