Home » Stiri » Multiplex in locul monumentului Cinema Feroviar de pe Buzesti

Multiplex in locul monumentului Cinema Feroviar de pe Buzesti (27-05-2012)
Inca un turn, cu 14 etaje, va aparea la noul bulevard Uranus. Terenul de 1.500 de metri pe care Primaria vrea sa il concesioneze este situat pe Calea Grivitei, la numerele 100 -102.

Inca un turn, cu 14 etaje, va aparea la noul bulevard Uranus. Terenul de 1.500 de metri pe care Primaria vrea sa il concesioneze este situat pe Calea Grivitei, la numerele 100 -102. Pe terenul care apartine acum domeniului privat al Municipiului Bucuresti  si pe terenurile alaturate, de la intersectia dintre Calea Grivitei si str. Buzesti, ar urma sa se construiasca un imobil cu destinatii de birouri, hotel, servicii, comert, locuinte, servicii bancare, dar si cinema multiplex.

Conform proiectului de concesionare a terenului Primariei, redeventa anuala va fi stabilita prin licitatie, dar nu va putea fi mai mica de 94.454 euro pe an, adica de 1.574,25 euro pe metrul patrat. Concesionarea terenului va fi facuta pe 49 de ani, iar regimul de inaltime pentru cladire este de parter plus 14 etaje, arata documentele. Terenul este conectat la reteaua de gaz, termoficare, apa, telefon, cu “drum modernizat”. Expunerea de motive pentru proiectul ce ar urma sa fie votat de Consiliul general este semnata de primarul general, Sorin Oprescu.

La inceputul lunii, SC Colliers International anunta ca S IMMO AG va construi un ansamblu de birouri cu inaltimea maxima de 15 etaje, la intersectia Caii Grivitei cu str. Buzesti. Noul proiect de birouri, o investitie estimata la 66 de milioane de euro, se va numi The Mark si va cuprinde doua cladiri, una cu 15 si una cu 6 etaje, care vor totaliza o o suprafata de 28.000 mp. Companiile de consultanta imobiliara Colliers International si Jones Lang LaSalle au fost numiti agenti co-exclusivi ai proiectului.

Localizarea terenului- pe care se va ridica complexul companiei austriece, pe calea monument-istoric (Calea Grivitei este monument istoric intre Calea Victoriei si str. Atelierului, in apropriere de Gara de Nord), reprezinta, fireste, un atu cu care constructorii se lauda: “Prin localizare, tehnologia avansata si design-ul avangardist, proiectul va reprezenta o noua cladire emblematica pentru locuitorii orasului Bucuresti”, a declarat Friedrich Wachernig, membru al Consiliului de Administratie al S IMMO AG. Ansamblul este proiectat de biroul Chapman Taylor.

Din randarile furnizate de companie se vede ca multiplexul mall-ului se va afla chiar in locul fostului cinematograf Feroviar, fost monument istoric, declasat de ministrul Kelemen Hunor in octombrie 2010, pentru a putea fi demolat in scopul construirii bulevardului Uranus. Arhitectul-sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu a semnat, in februarie 2010, avizul de urbanism pentru turnul de 70 de metri, cu accent volumetric la intersectia dintre bd. Buzesti si Calea Grivitei, deci inainte de declasarea monumentului de la respectiva intersectie de catre Ministerul Culturii. Avizul de urbanism pentru zona respectiva din bulevardul Uranus a fost redactat tot ulterior avizului pentru turn, in 4 februarie 2011.

Fatada monumentului cinema Feroviar va fi mutata mai in spate cu 20 de metri si reconstruita la nivel de ruina, a declarat arhitectul-sef Gheorghe Patrascu, care spune ca avea dreptul sa semneze avizul de urbanism si inaintea declasarii monumentului. Turnul va fi ridicat alaturi de terenul pe care se afla cinematograful, a mai spus arhitectul.

Terenul pe care se construieste mall-ul a fost nationalizat in 1950.

“Proiectul ofera 275 locuri de parcare plus 44 de spatii suplimentare in zona exterioara, ceea ce duce la una din cele mai competitive ratii de parcare din centrul Bucurestiului. Suprafetele pe etaj vor varia intre 250 mp si 2.300 mp”, se mai arata in anuntul austriecilor.

Arhitectul proiectului The Mark este compania Chapman Taylor, care s-a ocupat si de mallurile Sun Plaza si Baneasa Shopping City, precum si de cladirile de birouri din Bucharest Business Park si Floreasca 169A.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.