Home » Real Estate » Birouri » CBRE este consultantul Spaces în tranzacția de închiriere a celui mai mare centru din România

CBRE este consultantul Spaces în tranzacția de închiriere a celui mai mare centru din România
Procesul de identificare a celui mai bun amplasament pentru centrul Spaces a durat 12 luni. Contractul de închiriere a fost semnat pe o durată peste media pieței, de cinci ani.

 

 CBRE este consultantul imobiliar care a intermediat tranzactia de inchiriere pentru cel mai mare centru de spatii de lucru creative deschis de Spaces in Romania;


 

Noul centru Spaces va ocupa 4.100 m² in EXPO Business Park.


CBRE, liderul mondial si national pe piata de consultanta imobiliara, a intermediat tranzactia de inchiriere a 4.100 m² de spatii de birouri destinate celui mai mare centru Spaces din Romania. Acesta va fi deschis la jumatatea lui 2019 in complexul de birouri EXPO Business Park, situat in zona Expozitiei, in nordul capitalei. Spaces este un brand de spatii de coworking, care ofera un mediu de lucru flexibil, menit sa sporeasca productivitatea si creativitatea, dedicat companiilor cu istoric si start-up-urilor. Brandul este detinut de International Workspace Group (IWG), corporatie multinationala in al carei portofoliu se mai afla marcile Regus, Basepoint, No.18, Signature si Open Office. IWG a intrat pe piata locala in anul 1999 cu marca Regus. CBRE are un parteneriat solid cu IWG, inchirierea spatiilor de birouri din EXPO Business Park fiind a unsprezecea colaborare concretizata cu deschiderea unui nou centru dintre cei doi lideri de industrie. 

“CBRE sprijina tendinta actuala de crestere accelerata a numarului de spatii de coworking pe segmentul de birouri. Alinierea Romaniei la acest trend global este un semn al maturizarii pietei locale. Faptul ca un jucator de anvergura IWG a decis sa se extinda in tara noastra, prin brandurile Spaces si Regus, este inca o dovada ca economia romaneasca este suficient de puternica pentru a trezi interesul marilor companii internationale. Ne bucura sa observam ca dezvoltatori extrem de puternici, cum este Portland Trust, inteleg valoarea spatiilor de lucru alternative si le includ in proiectele lor, reusind astfel sa le ofere chiriasilor flexibilitatea de care acestia au nevoie pentru incheierea unor contracte de lunga durata. Deschiderea celui mai mare centru Spaces din Romania este atat o confirmare a parteneriatului solid dintre CBRE si IWG, cat si un indicator ca sectorul spatiilor de birouri se indreapta in directia corecta, aceea a majorarii ponderii componentei de flexibilitate. Conform estimarilor CBRE, in urmatoarea perioada orice proiect de birouri de succes va trebui sa ofere un grad ridicat de adaptabilitate la nevolile clientilor, prin spatii de coworking si birouri flexibile pentru a putea atrage chiriasi pe termen lung”, a declarat Razvan Iorgu, Managing Director al CBRE Romania.

Procesul de identificare a celui mai bun amplasament pentru centrul Spaces a durat 12 luni. Contractul de inchiriere a fost semnat pe o durata peste media pietei, de cinci ani. Aceasta este inca o dovada a increderii pe care Spaces o are in potentialul zonei Piata Presei Libere - Expozitiei de a deveni unul dintre polurile importante de birouri din capitala. Deschiderea noii magistrale de metrou M6, care va lega Bucurestiul de Aeroportul International Henri Coanda, va contribui la fluidizarea traficului de suprafata. Datorita acestui factor, numerosi dezvoltatori de complexe de birouri si ansambluri rezidentiale au planuri pentru proiecte in aceasta parte a orasului. IWG, prin brandul Spaces, nu este singura mare companie care a sesizat potentialul zonei de a deveni urmatorul mare hub de afaceri din nordul capitalei. ING Bank a decis sa isi consolideze operatiunile pe plan local si isi va extinde sediul central in Cladirea 3 a EXPO Business Park, pe care o va ocupa integral. CBRE a fost consultant de inchiriere si in aceasta tranzactie, consiliind ING Bank. 

“Suntem bucurosi pentru deschiderea noului nostru centru, unde multi oameni vor avea ocazia sa-si ia carierele in propriile maini si sa aiba inspiratie pentru idei bune, intr-un mediu dinamic. Spaces este un altfel de concept, care se concentreaza pe experienta utilizatorului si pe nevoia acestuia de a lucra intr-un spatiu care sa sporeasca creativitatea. Scopul nostru este sa oferim conditii optime pentru cei care au ales Spaces sa-si deruleze activitatea, fie ca este vorba de antreprenori sau de mari companii care vor ca angajatii lor sa lucreze intr-un spatiu fexibil si original. Spaces este un brand inovator, care isi face tot mai mult loc pe piata si care pune Bucurestiul pe harta marilor orase ce inteleg nevoia oamenilor de mobilitate si de spatii de lucru flexibile, eficiente si capabile sa creeze comunitati de afaceri. Spaces este un concept care uneste marile centre de afaceri ale lumii, oferind aceleasi caracteristici in orice oras al lumii te gasesti, fie ca este Londra, Paris, New York, Hong Kong sau Rio de Janeiro etc.”, a explicat Ramona Predescu (Iacob), Country Manager al Spaces Romania. 

„Suntem incantati de venirea Spaces in EXPO Business Park. IWG este o companie cu o experienta uriasa pe piata din Bucuresti si care intelege foarte bine necesitatile acestei piete. Exista o nevoie evidenta de spatii de lucru flexibile pe care o resimt toti jucatorii, de la companii mici la mari corporatii, asadar prezenta Spaces in EXPO Buisness Park este un atu pentru noi”, a adaugat Robert Neale, Director General al Portland Trust. 

EXPO Business Park este primul proiect care va fi livrat in zona Expozitiei in ultimii sapte ani si va avea o suprafata inchiriabila neta de aproximativ 40.000 m², la intersectia Bulevardului Expozitiei cu Strada Aviator Popisteanu. Proiectul va cuprinde trei cladiri si va fi situat la circa 450 de metri de statia de metrou 1 Mai, la aproximativ 600 de metri de centrul expozitional Romexpo si la 1,5 kilometri de Piata Presei Libere. Ansamblul va fi livrat intr-un singura faza, la jumatatea lui 2019, si va dispune de o suprafata impresionanta de spatii verzi.
 


 

 

Despre CBRE
 


CBRE Group, Inc. (NYSE: CBRE), Fortune 500 si S&P 500 cu sediul central in Los Angeles este cea mai mare companie de servicii comerciale si investitii in real estate din lume, pe baza veniturilor din 2017. Compania are peste 80.000 de angajati (fara a include afiliatii), raspunde nevoilor dezvoltatorilor imobiliari si deserveste proprietari si chiriasi prin intermediul celor peste 450 de birouri (excluzand filialele) din intreaga lume. CBRE ofera o gama extinsa de servicii integrate, inclusiv administrare si coordonare de tranzactii si management de proiecte, managementul proprietatii, administrarea investitiilor, evaluare, inchiriere de proprietati, consultanta strategica, vanzari de proprietati, servicii ipotecare si servicii de dezvoltare. Va rugam sa vizitati site-ul nostru la www.cbre.ro. 

 

Despre Spaces
 


Spaces ofera un mediu de lucru creativ, cu un spirit antreprenorial unic. Credem ca munca este despre oameni si idei, iar tehnologia a creat o economie moderna, condusa de oameni implicati. De aceea, am creat spatii de lucru cu un design inedit, care sa inspire, iar echipele noastre dedicate au grija de toate detaliile pentru ca antreprenorii si intraprenorii sa se poata concentra pe urmatoarea idee care face diferenta.
Cultura noastra se bazeaza pe energia comunitatii – oameni interesanti care fac lucruri interesante. Intregul concept sustine dezvoltarea retelelor si conectarea cu membri care impartasesc idei similare. 
Pentru antreprenori sau angajati ai unei companii, Spaces este mai mult decat un simplu spatiu de lucru. Ceea ce face conceptul Spaces cu adevarat unic este comunitatea de oameni cu viziune pe termen lung, inovatori, profesionisti care schimba regulile jocului si care iubesc ceea ce fac. Pentru detalii vizitati www.spacesworks.com. 

 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.