Home » Domenii » Investitii Publice » HOLCIM ROMANIA - prima companie din lume, din afara Marii Britanii, certificata conform BES 6001

HOLCIM ROMANIA - prima companie din lume, din afara Marii Britanii, certificata conform BES 6001
Bucureşti, 21 iulie 2014 – Holcim Romania, unul dintre cei mai importanti producători de ciment, betoane si agregate, a primit recent certificarea BES 6001 – Standardul privind aprovizionarea cu produse de construcţii din surse responsabile (Standard for the Responsible Sourcing of Construction Products), fiind astfel prima companie din lume, in afara Regatului Unit, care obtine aceasta recunoastere externa.

In urma obtinerii certificarii in conformitate cu standardul BES 6001 in domeniul mediului si sustenabilitatii (BRE Environmental and Sustainability Standard), Holcim Romania isi ajută clientii sa construiasca cladiri verzi, care pot fi certificate in cadrul unor programe de certificare pentru cladiri verzi, precum BREEAM (Marea Britanie) si LEED (Statele Unite).

Certificarea BES 6001 dovedeste faptul ca produsele Holcim – ciment, betoane si agregate – au fost fabricate intr-o maniera responsabila din punct de vedere social si al mediului, de la achizitia materiilor prime si gestionarea proceselor de fabricatie pana la livrare. Managementul aspectelor sociale, de securitate si sanatate in munca, dar si de mediu, a reprezentat elementul central al acestui proces de certificare. Obtinerea si mentinerea unui nivel de certificare BES 6001 „Very good” subliniaza angajamentul permanent al Holcim Romania in sensul dezvoltarii durabile.

Fabricile de ciment ale Holcim Romania din Alesd si Câmpulung sunt doua dintre cele mai performante fabrici de profil din cadrul Grupului Holcim si au beneficiat de investitii de 700 de milioane in implementarea celor mai bune tehnologii. In 2014, Holcim Romania va investi alte 15 milioane de euro in mentenanta, eficienta productiei si reducerea consumului de energie.

Holcim Romania a efectuat si o analiza detaliata a intregului ciclu de viata al produselor sale (Life Cycle Assessment - LCA), de la extractia materiilor prime in cariera si pana la livrare, in scopuliîntocmirii si publicarii declaratiei de mediu (EDP - Environmental Product Declaration) pentru toate produsele sale. Aceste declaratii de mediu ale produselor (EDP) contin date verificate de experti externi cu privire la impactul pe care il are asupra mediului productia unei tone de ciment, a unui metru cub de beton si a unei tone de agregate, permitandu-le astfel clientilor Holcim Romania sa dezvolte la randul lor LCA/EDP pentru produsele/cladirile lor, sa raporteze si sa comunice public cu privire la performanta lor in materie de dezvoltare durabila.

Prin intermediul certificarii BES 6001 (obţinută la un nivel „Very Good”), clientii nostri pot obţine 2 puncte atat in schema de certificare BREEAM 2011,cat si in sistemul LEED 2013 pentru achizitia de materiale din surse responsabile, ceea ce le oferă o pozitie mai buna si un avantaj pe piata, prin optimizarea punctajelor primite in cadrul schemelor de certificare a cladirilor verzi. De asemenea, datorita EPD, clientii nostri pot beneficia de inca 1 până la 6 puncte in cadrul BREEAM 2011 pentru categoria „impact pe toata durata vietii” si 2 puncte in cadrul LEED 2013 pentru criteriile de dezvaluire si optimizare a produselor de constructii.

 

“Suntem mandri ca am devenit prima companie din lume, din afara Regatului Unit, care a obţinut certificarea in conformitate cu acest standard, la un nivel „Very Good”. Certificarea BES 6001 se inscrie in demersurile Holcim Romania de a se apropia tot mai mult de clientii sai si de a le oferi in permanenta produse si servicii cu valoare adaugata. Credem ca aceasta premiera pentru Romania este o realizare extraordinara care contribuie la cresterea numarului de cladiri verzi construite pe piata locala. Suntem interesati sa dezvoltam si in continuare o colaborare stransa cu clientii nostri, pe baza unor solutii tot mai sustenabile care să le satisfaca nevoile specifice”, a declarat François Pétry, Director General al Holcim Romania.

 

Standardul BES 6001 prevede cerinte stricte ce impun companiilor obligatia de a demonstra, de la origine la utilizare, ca sistemele lor de sanatate, securitate si de  mediu sunt la un nivel ridicat de calitate si eficienta. Astfel, companiile sunt mobilizate sa gestioneze in mod responsabil unitatile de productie, in special in ceea ce priveste protectia mediului, precum si sa reduca la minimum transportul asociat cu livrarea materiilor prime utilizate in procesul de fabricatie, eliminarea deseurilor si expedierea produselor la clienti.

 

De asemenea, certificarea BES 6001 impune utilizarea sustenabila si eficienta a resurselor, precum si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera. Mai mult, exista criterii care trebuie indeplinite in ceea ce priveste conduita etica in afaceri si conformitatea cu legile si reglementarile aplicabile. In acelasi timp, standardul le impune companiilor sa se consulte cu comunitatile locale in aspecte de interes comun.

 

Despre Holcim Romania

Holcim (Romania) S.A.  are aproximativ 800 angajati si detine 2 fabrici de ciment -  in Câmpulung Muscel si in Alesd, o statie de macinare si un terminal de ciment la Turda, 13 statii ecologice de betoane, 3 statii de agregate, 2 statii de lianti speciali si un terminal de ciment in Bucureşti.  

Holcim este unul dintre cei mai importanti furnizori de ciment si agregate (nisip si pietris), betoane si asfalt, dar si servicii aferente acestor domenii de activitate. Grupul detine participatii minoritare si majoritare in circa 70 de tari de pe toate continentele.

 

 Holcim Romania - Fabrica din Alesd, judetul Bihor

 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.