Home » Domenii » Santiere » O tendinta sanatoasa – locuinte pentru fiecare buzunar

O tendinta sanatoasa – locuinte pentru fiecare buzunar
De cativa ani, vestul capitalei a intrat in „circuitul” rezidential modern bucurestean cu cateva cartiere si ansambluri noi de locuinte. Daca timp de multi ani zona de nord – Baneasa, Pipera, Tunari – detinea monopolul absolut al tintelor dezvoltatorilor imobiliari, iata ca harta bucuresteana se imbogateste cu alte oferte, diferite de cele initiale, pentru cei care vor sa scape din tumultul metropolei si cauta o oaza de liniste pentru a locui.


Militari Residence este deja un proiect devenit realitate de ani buni. Situat in partea de vest a Bucurestiului, aproape de capatul vechiului cartier cu acelasi nume, Militari Residence face o nota aparte in randul ofertelor venite sa acopere zone mai putin cautate in trecut de dezvoltatori. Un proiect amplu, gandit sa atraga si pe cei mai pretentiosi locatari, pune acum la dispozitia celor deja instalati aici un adevarat „oras in oras”, cu toate facilitatile de care este nevoie intr-o zona rezidentiala moderna. Si nu este vorba numai despre locuinte, ci mult mai mult decat atat... Daca la inceputurile dezvoltarii urbane post-decembriste tendinta generala era oferirea unei insule de liniste, apropiata de natura, cu apartamente in vile si blocuri de lux, acum majoritatea proiectelor locative private sunt axate pe calitate, functionalitate, acces rapid si o mult mai mica dependenta de marele oras. Caracteristici ce se regasesc din plin si la Militari Residence.
Situat in apropierea statiei de metrou Pacii, cu un drum de acces dinspre bulevardul Iuliu Maniu, cartierul beneficiaza de aproape toate utilitatile unui mic oras: transport RATB cu doua linii de autobuz si statie de metrou la 15 minute distanta de mers pe jos, vecinatatea imediata a parcului comercial Militari (Auchan, Mobexpert, Decathlon, Praktiker, C&A, Media Galaxy, Mc Donalds) si a magazinului Metro, gradinita si scoala cu after school, cabinet medicale, magazine de cartier de tot soiul, automate bancare, frizerie-coafor, locuri de parcare, complex de distractii Aqua Garden, Club Spa, sali de receptii la M.R. Ballroom, complex Wellness, club pentru copii Kids Club, 10.000 de metri patrati de parcuri si altele.
Locuintele sunt in blocuri de 5, 6 sau 8 etaje cu toate inzestrarile moderne: lifturi, instalatii termice individuale, finisaje de calitate cu material de foarte buna calitate.
Toate acestea au fost motive suficiente pentru a atrage un numar mare de proprietari care acum se bucura deja sa locuiasca in case noi. Iar pretul acestora este, inca, destul de atractiv...  Aici, in functie de suprafata, de nivel si dotari, pretul locuintelor este:
Garsoniere: de la 21650 euro (cu o suprafata de 36mp) la 35600 euro (47,45mp);
Apartamente 2 camere: 29700 euro (49,44mp) – 47000 euro (53,72 mp);
Apartamente 3 camere: 52300 euro (67,91 mp) – 64350 euro (80,47 mp).
In general, pretul pe mp construit variaza intre 600 si 800 de euro.
Dar cartierul are si parti mai putin placute. Daca nu ai masina proprie si nici rabdarea sa astepti autobuzul RATB, poti merge pe jos. O adevarata aventura... Strada Osiei, calea de acces din bulevardul Iuliu Maniu, este atat de ingusta incat, practic, nu are trotuar. Ba, mai mult, cu o luna in urma cand am  fost acolo, chiar la intrare, asfaltul spart nu oferea spatiu decat pentru trecerea unei masini pe o distanta de cativa metri. Se trecea „la mica intelegere”... Cat e cartierul de mare, are un drumeag prapadit, cu asfalt prost, spart si peticit, cu cate un singur fir pe sensul de mers si acela atat de subtire ca abia au loc un autobuz si un autoturism care vin din sensuri opuse!
In interiorul complexului rezidential curatenia, ordinea si linistea sunt la ele acasa, dar cum privesti dincolo „de gard” te apuca groaza: camp cu maracini, cu vecini – firme care au incinte si cladiri prafuite, de unde ies, intra si se plimba masini grele cu materiale, drumuri proaste...
Daca te plimbi prin cartier, nu poti sa nu remarci apropierea la propriu a vecinilor intre ei. Blocurile sunt construite aproape unul langa altul, de parca dezvoltatorul a vrut sa scoata bani din fiecare palma de pamant... In general, distanta dintre blocuri nu depaseste 10 metri, asa ca, daca te straduiesti putin, poti vedea cu usurinta ce are vecinul de vis-a-vis in farfurie la cina. Dincolo de gluma, aceasta este o tendinta care spune mult despre „economia spatiului” in viziunea celor care construiesc si vand locuinte in marile orase.
Cu toate acestea, Militari Residence este o varianta demna de luat in calcul pentru clientii care doresc o locuinta moderna, aflata la marginea orasului dar cu acces rapid la acesta.
Spre deosebire, un alt cartier modern de la marginea orasului vine cu o oferta diferita, pentru clienti care au alte cerinte.

Cosmpolis se afla la capatul oarecum opus, in zona de nord-est a capitalei, pe Soseaua de Centura, la 800 m de Autostrada Bucuresti-Ploiesti si intre cele doua poduri Pipera-Tunari si Andronache-Stefanestii de Jos. O zona din afara Bucurestiului, cu acces doar daca ai autoturism propriu sau cu transportul special pentru locuitorii ansamblului.  In apropiere de padurea Andronache, de Autostrada Bucuresti-Brasov si cu acces usor catre Aeroportul International Coanda si Aeroportul Baneasa. O zona indepartata destul de mult de centrul orasului, cu un traseu destul de aglomerat.
Ansamblul de locuinte construit de BUYUKHANLI GROUP, - un grup de constructii cu o inalta reputatie din Turcia – cuprinde, in cea mai mare parte, blocuri de locuinte cu nivel scazut de inaltime (2,3,4,5 etaje), patru blocuri cu cate 10 etaje si vile cu suprafete generoase pentru locuit si pentru gradina. Complexul are piscine, supermarket, gradinita, terenuri de sport, loc de joaca pentru copii si spatii verzi ce insumeaza 60% din suprafata totala a ansamblului. Este, asadar, ceva diferit fata de Militari Residence, o oferta adresata clientilor cu disponibilitati financiare mai mari si care doresc mai mult spatiu privat nu numai pentru locuit, ci si imprejurul locuintei.


Pretul locuintelor este aici mai mare, intre 876 si 996 euro mp.
Astfel, apartamentele cu doua camere au preturi de la 39000 euro + tva,  pana la 59000 euro + tva, cele cu trei au intre 58000 si 71000 euro, iar vilele trec de 140000 de euro.
Puse fata in fata aceste doua complexe rezidentiale, se remarca tendinta pietei imobilare de a oferi solutii diferite la marginea capitalei pentru locuinte destinate unor clienti diferiti, cu posibilitati financiare diferite. Daca in al doilea caz, al complexului Cosmopolis, conditiile sunt aproape de lux, in cazul al doilea – Militari Residence – solutia a fost oferirea unor conditii excelente de locuit, dar intr-un habitat comun mai restrans, cu posibilitatea de acces mai rapid in oras. Si intr-un caz si in celalalt, oamenii au fost convinsi sa cumpere, tot “secretul” fiind oferta potrivita fiecarui tip de client. Iar numarul locuintelor ce asteapta proprietari este din ce in ce mai mic, in ambele cazuri.

Cristian Mateescu

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.