Home » Domenii » Evenimente » Consiliul Concurentei a decis amendarea cu aproape 430.000 de euro a 25 de companii implicate in constructia de drumuri si autostrazi, pentru nefurnizarea de informatii

Consiliul Concurentei a decis amendarea cu aproape 430.000 de euro a 25 de companii implicate in constructia de drumuri si autostrazi, pentru nefurnizarea de informatii
Consiliul Concurentei a decis sanctionarea a 25 de companii implicate in constructia de drumuri si autostrazi cu amenda in valoare totala de 1.869.438 lei (echivalentul a 429.410 euro) pentru nefurnizarea de informatii in cadrul investigatiei de cunoastere a pietei lucrarilor de constructii de drumuri si autostrazi, a anuntat miercuri autoritatea. Investigatia a fost deschisa la inceputul anului trecut, iar companiile in cauza pot ataca decizia autoritatii la Curtea de Apel Bucuresti.

In cadrul anchetei, au fost transmise chestionare intreprinderilor din sectorul lucrarilor de constructii de drumuri si autostrazi (constructori, proiectanti, consultanti, furnizori de materiale de constructii etc.) referitoare la activitatea societatilor (lucrari executate, participari la licitatii, asociati, subcontractori), probleme existente pe piata.

Cele 25 de companii sanctionate sunt: Agenda 21-G SRL, Apolodor Com Impex SRL, Astaldi Spa Italia Sucursala Romania Bucuresti, Axa Genius SRL, Banatica Group SRL, Conprin SA, Constructii-Proiect SRL, Corpres SA, Dioma International Exim SRL, Domus Prest SRL, Eurogrup DG Transport SRL, Geosist Construct SRL, Gyndani Impex SRL, Imob Lux Construct SRL, Intercoman SRL, Intreprindere Montaj-Instalatii SA, Laurel SRL, Lena Constructii Romania SRL, Lena Engenharia e Construcoes SA Portugalia Sucursala Bucuresti, Lena Eurometal Construct SRL, Muha SRL, Nikostimpex SRL, Rioliv SRL, Roco SRL, Zalex DG Cons SRL.

Autoritatea sustine ca analiza pietei lucrarilor de constructii de drumuri si autostrazi are ca principal obiectiv identificarea mecanismelor de functionare a pietei, cu scopul de a descoperi si corecta eventualele disfunctionalitati de natura anticoncurentiala.

Investigatia sectoriala a pietei este un instrument prin care Consiliul Concurentei evalueaza situatia concurentei pe o piata nationala sau intr-un domeniu de activitate. Conform Legii Concurentei (nr. 21/1996) nefurnizarea de informatii se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 0,1% si 1% din cifra de afaceri totala a companiei. Deciziile de sanctionare a celor 25 de companii vor fi publicate pe site-ul institutiei. 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.