Home » Domenii » Constructii Lemn » Constructiile pe structura metalica: crestere de 900% in ultimii 4 ani

Constructiile pe structura metalica: crestere de 900% in ultimii 4 ani
Comparativ cu anul 2004, cererea de constructii ecologice pe structura metalica a crescut in medie cu 900%, actualmente, valoarea aproximativa fiind de 50.000 unitati locative/judet/an, tendinta urmand sa se mentina si in viitor.

Construite in principal din profile usoare din otel galvanizat, componentele se cupleaza cu usurinta, facand ca o constructie pe structura metalica, indiferent de marime, sa fie inaltata, eficient si economic, chiar si de muncitori semicalificati.
‘‘Structura se prinde pe placa armata de fundatii in forma de pahar, interconectate de placa de beton-armat, peretii sunt placati la exterior cu placi de beton usor izolat termic si fonic,   si la interior cu OSB si gips-carton’’, explica Aurel Lungu, administrator House Factory International.
Sistemul de constructie HF
House Factory este un sistem de constructie care are la baza structuri metalice modulare. Acestea sunt usoare, se asambleaza repede, si  principalele avantaje fiind costurile mici si timpul scurt de executie. Are trei componente de baza: sistemul de podele, sistemul de pereti si sistemul de acoperis. Acestea pot fi folosite pentru a crea nenumarate variante de planuri de constructie si forme ale acoperisului. Structurile metalice nu se deformeaza in timp si, deoarece sunt galvanizate, nu ruginesc. Datorita greutatii specifice mici a caselor construite pe structuri metalice usoare, acestea se preteaza foarte bine pentru terenuri reintroduse in sistemul locativ (foste gropi de gunoi sau balti asanate) precum si pentru constructii executate pe piloni (in zone inundabile sau stancoase.
Structurile pot fi montate cu personal semicalificat, cat si in regie proprie cu supravegherea unui reprezentant al firmei si nu necesita echipamente de ridicat.
Sistemul de constructie pe structura metalica poate fi folosit pentru aproape orice tip de constructie, atat rezidentiala, de afaceri, cat si comerciala; astfel nu se limiteaza doar la hale de productie, ci se pot construi si hoteluri, spitale, scoli, clinici, cladiri guvernamentale si case de locuit.

39.000 euro, franciza pentru House Factory
House Factory a intrat pe piata constructiilor din Romania in anul 2004, in prezent ajungand la stadiul la care sa puna la dispozitie know-how-ul sistemului, repectiv franciza House Factory. 
Patru firme au cumparat pana acum franciza in constructii, care costa 39.000 de euro plus TVA, investitie care poate fi recuperata in mod ideal prin construirea a doua case in acest sistem, dupa cum declara francizorul. Pentru a demara o afacere sub franciza House Factory, este necesara o suma de 39.000 de Euro, contravaloarea taxei de franciza, o suma variabila pentru amenajarea biroului si un capital minim de start care sa sustina afacerea in primele luni pana la contractarea unei lucrari. Teoretic vorbind, francizatii lucreaza cu un beneficiu de 20% si isi pot recupera investitia prin construirea a cel putin doua case de 100.000 euro in primul an, sustin francizorii.

Tipareste acest articolRSS