Home » Domenii » Investitii Publice » Fabrica Henkel din Roznov are constructor

Fabrica Henkel din Roznov are constructor

Constructorul argeşean Building Astrom, care realizează pista de încercări de la centrul Renault din Titu, va construi pentru 8,9 milioane de lei (circa 2 milioane de euro) fabrica de adezivi de la Roznov, judeţul Neamţ, a nemţilor de la Henkel.


Investiţia totală în fabrica Henkel se ridică la circa 10 milioane de euro, din care aproximativ 30% sunt fonduri europene, iar unitatea urmează să aibă o suprafaţă de 36.000 de metri pătraţi şi o capacitate de producţie de 180.000-200.000 de tone anual.

"Fondurile europene vor fi utilizate pentru construirea spaţiului de producţie şi achiziţionarea utilajelor, restul banilor, pentru teren, depozite, corpuri de birouri sau utilităţi venind din surse proprii Henkel", a precizat Albert Şutru, director de operaţiuni al diviziei de adezivi a Henkel în România, Bulgaria şi Serbia.

Una dintre cele mai importante lucrări din România ale Building Astrom, companie deţinută de Marian Drăgoi, Nicolae Drăgoi şi Alexandru Radu, este derulată la centrul Renault Technologie Roumanie (RTR) de la Titu. Compania are de asemenea un contract de 34 mil. euro în Maroc pentru construirea a 12 blocuri de apartamente. În 2010, compania a înregistrat afaceri de circa 10 mil. euro. 

Tipareste acest articolRSS