Home » Real Estate » Comerciale/industriale » Patronul IKEA și-a cumpărat teren lângă Pasajul Basarab

Patronul IKEA și-a cumpărat teren lângă Pasajul Basarab
Compania Interprime Properties, parte a grupului IKEA a cumpărat un teren de două hectare situat în zona Pasajului Basarab, lângă Carrefour Orhideea.

Noua achiziție din zona Pasajului Basarab era folosiăa anterior de compania Baduc pentru facilități de vânzare a materialelor de construcții, societatea fiind unul dintre cei mai mari comercianți de materiale de construcții și instalații din Romania. Interpime va dezvolta aici un proiect de birouri.

„Cu banii încasaţi vom asigura relocarea şi urmărim dezvoltarea altor activităţi, în zona de servicii în construcţii. Noi am fost printre primii în zona de distribuţie de materiale, dar între timp s-au îngrămădit tot mai mulţi, iar acum a devenit o piaţă aglomerată. Deocamdată suntem atenţi la ce se întâmplă pe afară“, a declarat Victor Dumitrache, preşedintele Baduc.  

Surse din piaţa imobiliară au estimat  valoarea tranzacţiei la circa 13 mil. euro. Terenul achiziţionat are un coeficient de utilizare (CUT) de 4,5 ceea ce permite construcţia a 90.000 mp. Planurile IKEA prevăd dezvoltarea unei clădiri de birouri pe acest amplasament, potrivit Colliers International, companie care a intermediat tranzacţia.

“Această tranzacție confirmă potențialul zonei pe segmentul de birouri, datorat noului pasaj care facilitează accesul spre Piața Victoriei și zona de Nord. Terenul este amplasat chiar la mijlocul pasajului și are acces direct prin rampa care coboară pe Calea Plevnei”, a declarat Mihai Bogza, Associate Director în cadrul Diviziei de Terenuri al Colliers International.

„Noi trebuie să ne relocăm până în 2013 conform contractului, însă nu cred că va dura mai mult de un an. Avem câteva variante în afara oraşului: atât terenuri, cât şi construcţii, dar nu sunt foarte convenabile“, a menţionat preşedintele Baduc.

Interprime Properties se află la cea de-a doua tranzacţie pe piaţa românească, după ce a cumpărat anul trecut terenul fostei fabrici Timpuri Noi,îin vara anului trecut. 

Tipareste acest articolRSS