Home » Domenii » Constructii » Familia Cercel are pe mâini 64% din firma de construcţii Concefa

Familia Cercel are pe mâini 64% din firma de construcţii Concefa
Familia Cercel deţinea înainte de majorare circa 60,5% din acţiuni, astel că participaţia acesteia în cadrul companiei a crescut cu 3,4%. Concefa a atras recent 6,1 milioane de lei.

Horaţiu Cercel, proprietarul firmei de construcţii Concefa Sibiu (COFI), a ajuns în prezent să deţină împreună cu Maria Cercel, mama omului de afaceri, circa 63,9% din acţiuni după finalizarea majorării de capital, în condiţiile în care operaţiunea a fost subscrisă în proporţie de doar 42%, una dintre cele mai scăzute grade de subscriere din ultima perioadă de pe Bursă.

Familia Cercel deţinea înainte de majorare circa 60,5% din acţiuni, astel că participaţia acesteia în cadrul companiei a crescut cu 3,4%. Concefa a atras recent 6,1 milioane de lei (1,4 milioane de euro) de la acţionari din totalul sumei de 14,2 milioane de lei (3,3 milioane de euro) pe care o viza prin majorarea de capital care s-a finalizat recent.

Horaţiu Cercel, care deţinea anterior 54,8% din acţiuni, a ajuns să controleze direct aproape 57,5% din companie, în timp ce participaţia Mariei Cercel a crescut la 6,44% din acţiuni, potrivit raportărilor bursei. Gradul scăzut de subscriere din cadrul majorării se poate explica prin faptul că preţul la care acţiunile Concefa se tranzacţionează pe bursă, de 0,0612 lei/unitate, este mult mai scăzut faţă de valoarea nominală a acestor titluri, de 0,1 lei/unitate, preţ la care acţionarii au putut subscrie în cadrul operaţiunii de majorare.

Concefa a raportat pentru prima dată în ultimii ani pierderi, care s-au cifrat în primele şase luni din 2011 la 3,6 mil. lei, faţă de un câştig net de 0,855 mil. lei în perioada similară a anului trecut. Evoluţia a venit după un declin de 19% al afacerilor, care au ajuns la 27,2 mil. lei.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.