Home » Domenii » Documentatii Tehnice » Hidroizolarea terasei şi acoperirea sa cu plăci

Hidroizolarea terasei şi acoperirea sa cu plăci
Hidroizolaţia teraselor care urmează a fi acoperite cu plăci va trebui, dincolo de faptul că trebuie să fie compatibilă cu lipirea plăcilor, să dispună de elasticitate, bună aderenţă, ca şi de fiabilitate şi rezistenţă în timp, remedierile ulterioare fiind deosebit de costisitoare şi cronofage, dat fiind locul aplicării.

 

Hidroizolarea terasei şi acoperirea sa cu plăci
MATERIALE NECESAREAQUAMAT-FLEXMortar hidroizolant flexibil, bicomponent
AQUAMAT-ELASTICMortar hidroizolant elastic, bicomponent
DUROCRETMortar pe bază de ciment şi răşini, pentru reparaţii
RAPICRETMortar cu priză rapidă, pentru reparaţii
ADIPLASTRăşină de construcţii, pentru multiple imbunatatiri a calitatii mortarelor
ŢESĂTURĂ POLIESTERICĂ PENTRU ARMAREA HIDROIZOLAŢIILOR Ţesătură poliesterică pentru armarea hidroizolaţiilor
PLASĂ DIN FIBRĂ DE STICLĂ PENTRU ARMAREA HIDROIZOLAŢIILORPlasă din fiberglass pentru armarea hidroizolaţiilorI. NATURA PROBLEMEI - CERINŢE

Hidroizolaţia teraselor care urmează a fi acoperite cu plăci va trebui, dincolo de faptul că trebuie să fie compatibilă cu lipirea plăcilor, să dispună de elasticitate, bună aderenţă, ca şi de fiabilitate şi rezistenţă în timp, remedierile ulterioare fiind deosebit de costisitoare şi cronofage, dat fiind locul aplicării.II. SOLUŢIA

Cerinţele de mai sus sunt realizate pe deplin prin aplicarea mortarului flexibil hidroizolant AQUAMAT-FLEX, armat local cu bandă de plasă din fibre de sticlă sau cu ţesătură poliesterică, în lăţime de 10 cm. Prin aplicarea sa pe terasă se realizează un strat hidroizolant elastic, puternic şi continuu, cu aderenţă excepţională şi rezistenţă, capabil să se adapteze cu succes la dilatările şi contracţiile terasei.
Constituie o soluţie ideală atunci când hidroizolaţia este placată cu un strat final de plăci ceramice.III. APLICAREA


Pregătirea suportului

Curăţarea temeinică a suprafeţei de materiale friabile, grăsimi, praf, etc.

Eventualele corecturi ale pantelor terasei se recomandă să fie efectuate cu DUROCRET sau cu un mortar consistent de ciment (ciment : nisip = 1 : 2 până la 1 : 3), aditivat cu răşina de construcţii ADIPLAST. Când se cere executarea rapidă a lucrărilor se poate utiliza alternativ mortarul cu priză rapidă pentru reparaţii RAPICRET.
De asemenea, se recomandă întărirea aderenţei la suport a mortarului de ciment cu un strat aderent de ADIPLAST (ciment : nisip : ADIPLAST : apă = 1 : 1 : 0,5 : 0,5 la volum).

O bună udare a suportului, fără a forma băltoace.Aplicarea hidroizolaţiei

Conţinutul sacului de 25 kg (component A) de AQUAMAT-FLEX se adaugă în cele 8 kg de lichid (component B), amestecând continuu, până la formarea unei paste omogene, adecvată pentru aplicare. Pentru amestec poate fi utilizat un malaxor cu turaţie redusă (300 rotaţii pe minut).

Local, de-a lungul îmbinării terasei cu elementele verticale (parapete, casa scărilor, etc), de-a lungul fisurilor existente sau al rosturilor de dilataţie, ca şi la punctele de joncţiune ale terasei cu aerisirile, coşurile de fum, jgheaburile de scurgere, etc, care trec prin placă, va fi aplicat un strat de AQUAMAT-FLEX cu lăţimea de 15 cm şi, în timp ce este încă proaspăt, va fi armat cu o bandă de ţesătură poliesterică sau din fibre de sticlă, lată de 10 cm. Dacă se consideră necesar, pentru o mai bună încorporare a armăturii în stratul hidroizolant, se mai aplică local un strat de AQUAMAT-FLEX.

După uscarea acestui strat urmează două aplicări generale cu AQUAMAT-FLEX, pe toată suprafaţa terasei. Al doilea strat se va aplica numai după uscarea primului. Pentru evitarea fisurării materialului, grosimea fiecărui strat va fi de cel mult 1 mm.
Hidroizolaţia se extinde şi pe suprafeţele verticale (parapet perimetral, casa scărilor, etc) până la înălţimea de 15-20 cm, pentru formarea unui bazin etanş.
Consumul de AQUAMAT-FLEX: 2 kg/m2.Lipirea plăcilor
Lipirea plăcilor se face cu adezivul pentru plăci bicomponent cu înaltă elasticitate Isomat® AK-ELASTIC sau cu adezivi pentru plăci elastifiaţi prin adăugarea elastifiantului ADIFLEX-B.

Rostuirea plăcilor se face cu chitul pentru rosturi MULTIFILL, aditivat cu răşina DS-99.IV. NOTE

Alternativ, pentru aplicaţia de mai sus, în afară de AQUAMAT-FLEX poate fi utilizat şi AQUAMAT-ELASTIC.

Pe timpul aplicării, temperatura trebuie să fie de minimum +50C.

Suprafaţa proaspăt acoperită va fi protejată de temperaturi ridicate, de precipitaţii şi îngheţ.

Consultaţi instrucţiunile de utilizare în siguranţă şi măsurile preventive înscrise pe ambalaj.


Hidroizolarea terasei şi acoperirea sa cu plăci
 MATERIALE NECESARE:

AQUAMAT-FLEXMortar hidroizolant flexibil, bicomponent
AQUAMAT-ELASTICMortar hidroizolant elastic, bicomponent
DUROCRETMortar pe bază de ciment şi răşini, pentru reparaţii
RAPICRETMortar cu priză rapidă, pentru reparaţii
ADIPLASTRăşină de construcţii, pentru multiple imbunatatiri a calitatii mortarelor
ŢESĂTURĂ POLIESTERICĂ PENTRU ARMAREA HIDROIZOLAŢIILOR Ţesătură poliesterică pentru armarea hidroizolaţiilor
PLASĂ DIN FIBRĂ DE STICLĂ PENTRU ARMAREA HIDROIZOLAŢIILORPlasă din fiberglass pentru armarea hidroizolaţiilorPentru detalii suplimentari contactati departamnetul tehnic al SC ISOMAT ROMANIA SRL, Bucuresti , Str. Poterasi Nr 5, Sector 4

Tel.: 0213000482-84, Fax: 0213166746, E-mail: info@isomat.ro, www.isomat.eu 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.