Home » Domenii » 100% Interviuri » “Suntem pe primul loc la capitolul productivitate per angajat”

“Suntem pe primul loc la capitolul productivitate per angajat”
“Adeplast este poate cea mai performantă companie din domeniu: am in jurde 100 de angajati şi, raportat la cifra de afaceri, rezultă produs/angajat de peste 1.260.000 lei, ceea ce mă face să afirm că sunt pe primul loc la capitolul productivitate per angajat, susţine Marcel Bărbut, proprietarul AdePlast, intr-un interviu acordat la Ploiesti Revistei 100% construct.

Când v-am întrebat ce noutăţi pregătiti pentru piață, mi-aţi arătat macheta unui ambalaj nou cu un preţ foarte mic.

Da, este cel mai bun pret care există pe piată, chiar dacă e un pret mic care nu aduce beneficii notabile pentru companie, am promis ca le ofer oamenilor cele mai bune produse la cele mai bune preţuri, asa voi face mereu. Bărbuţ când spune ceva se ţine de promisiune! Vom scoate si produse noi, dar nu le putem comunica în avans. Le păstrăm ca surprize pentru concurenta noastră. În orice caz, AdePlast investeste mult în cercetare si dezvoltare de noi produse.

Aveti in portofoliu si un material de care piata cred ca are mare nevoie MT SEISMO. Îl produceti constant?

Da, e un produs foarte bun, în general clădirile vechi ar putea avea o viată mai lungă dacă s-ar folosi acest material. Gânditi-vă că nu am numai MT 100 Seismo, ci am scos şi MT 250 Seismo, care este 2,5 ori mai puternic. Eu spun că este un produs foarte bun, cei care l-au folosit, au revenit si au mai luat şi pentru alte lucrări. Îl producem la comandă, dar atunci când intră în ciclu de fabricatie, producem casă avem şi un stoc pentru o perioadă scurtă.

Este adevărat că intenţionaţi să atrageţi investitori în AdePlast care sa preia 30% din actiuni in urma unei majorări de capital?

Suntem într-o discutie cu cineva care să aducă o sumă de bani în companie. Partenerul va primi 30% din actiunile AdePlast după o majorare de capital, iar din acei bani vom construi o fabrică de adezivi în zona Moldovei şi vom achizitiona un producător similar din Ungaria.

Când credeţi că va fi finalizat acest proces?

Operatiunea ar putea fi încheiată până la finele anului, iar valoarea cu care va fi majorat capitalul depinde de rezultatul unor evaluări.

Este adevărat că suma la care se ridică majorarea de capital este de 10 milioane euro?

Am semnat un contract de confidentialitate şi nu pot da detalii despre acest aspect.

AdePlast deţine în prezent două fabrici de mortare uscate la Ploiesti şi Oradea şi o unitate de productie a vopselurilor, iar în aprilie anul trecut aţi demarat lucrările la o fabrică de polistiren expandat la Ploiesti, în care investiţi 4,5 milioane euro. Cum estimaţi evoluţia business-ului dvs. pentru acest an?

Afacerile companiei au urcat în primul trimestru din acest an de la 14,7 milioane lei la 18,1 milioane lei. Anul trecut vânzările companiei au crescut cu 11,5%, la 126,7 milioane lei, iar profitul net s-a majorat de 2,2 ori, la 13 milioane lei. Estimăm o crestere a afacerilor de 10%, în varianta cea mai pesimistă, şi un avans de 20-25% într-un scenariu optimist.

S.C. ADEPLAST S.A.
Str. Uzinelor nr. 3 Oradea, Bihor, Romania,
Tel.: +40 259.403.750, +40 259.403.751
Fax: +40 259.403.761 +40 259.403.762


Ploiesti - Corlatesti, jud. Prahova
Tel.+ 40 244.33.80.00
Fax +40 244.33.80.04


Email: office@adeplast.ro
Web: www.adeplast.ro

 

Interviu acordat Revistei 100% construct, editia 20 ( iunie-iulie 2011)

Reporter 100% construct: Lucian Diaconu

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.