Home » Domenii » Infrastructura » CNADNR a atribuit 44 de contracte în primele 11 luni ale lui 2010. Doar două sunt pentru autostrăzi

CNADNR a atribuit 44 de contracte în primele 11 luni ale lui 2010. Doar două sunt pentru autostrăzi

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale România (CNADNR) a atribuit în primele 11 luni ale anului, prin intermediul sediului central, 44 de contracte. Dintre acestea doar două au fost proiecte pentru autostrăzi sau variante de ocolire, potrivit datelor furnizate de CNADNR. Contractul pentru construcţia variantei de ocolire Deva-Orăştie la standard de autostradă, câştigat de asocierea formată din austriecii de la Strabag şi Straco Gruo, controlat de Alexandru şi Traian Horpos, este unul dintre acestea.

Deva-Orăştie este de altfel cel mai mare contract atribuit anul acesta de CNADNR, în valoare de 177,9 milioane de euro, fără TVA. Cel de-al doilea contract pentru autostrăzi/variante ocolitoare atribuit de CNADNR Central, cu o valoare de 9,9 milioane de euro, fără TVA, este cel privind construcţia variantei de ocolire a municipiului Sibiu la standard de autostradă, acesta fiind câştigat de Vectra Service SRL, deţinut de omul de afaceri Marcel Butuza.

Chiar dacă în 2010 CNADNR nu a reuşit să atribuie prea multe contracte de autostrăzi, pe ultima sută de metri instituţia a intrat într-un adevărat sprint al licitaţiilor pentru construcţii de autostrăzi. Astfel, într-o singură săptămână de la începutul lunii decembrie, CNADNR a scos la licitaţie 183 de kilometri din Coridorul IV paneuropean, al căror cost total a fost estimat la aproape 1,4 miliarde de euro, iar din această sumă, 85% este finanţată prin bani europeni, restul fiind contribuţie de bugetul statului.

Tipareste acest articolRSS