Home » Domenii » Energie » Ocna Mureş: Supermarketul de lângă crater s-a prăbuşit

Ocna Mureş: Supermarketul de lângă crater s-a prăbuşit

Supermarketul din Ocna Mureş aflat în apropierea craterului format în urma surpării unei galerii a fostei mine de sare din localitate s-a prăbuşit, miercuri după-amiază, după ce craterul a avansat în ultimele ore şi a afectat structura de rezistenţă a magazinului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Alina Bălaş, a declarat că supermarketul aflat în apropierea craterului format în urma surpării unei galerii a fostei mine de sare din localitatea Ocna Mureş s-a prăbuşit, structura de rezistenţă a centrului comercial fiind grav afectată.

Bălaş a spus că bunurile din supermarket nu au putut fi salvate.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, craterul s-a format miercuri dimineaţă, pe un teren aflat în spatele unui supermarket din localitatea Ocna Mureş, iar "fenomenul este cauzat de apa sub presiune provenită de la o sondă aparţindând societăţii Salina din Ocna Mureş care a ajuns la suprafaţă, producând prăbuşirea unei foste galerii".

Primarul oraşului Ocana Mureş, Augustin Drăguţ, a declarat că două locuinţe aflate în apropierea zonei unde s-a format craterul au fost evacuate preventiv .

El a spus că fisuri au apărut şi în clădirea în care îşi are sediul Aministraţia Financiară, astfel că angajaţii au fost mutaţi temporar în două săli ale Casei de Cultură.

Ulterior, autorităţile din Ocna Mureş au evacuat bunurile din sediul Administraţiei Financiare din oraş, din două locuinţe şi dintr-o florărie, construcţii aflate în apropierea zonei în care s-a surpat galeria, măsura fiind luată deoarece craterul format avansează.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Alina Bălaş, craterul avansează tot mai mult, diamentrul acestuia ajungând la aproximativ 200 de metri pătraţi, astfel încât s-a decis evacuarea bunurilor din două locuinţe din zonă, din sediul Administraţiei Financiare şi dintr-o florărie, construcţii în care au apărut deja fisuri.

Conform sursei citate, în zonă a fost interzis accesul, a fost oprită furnizarea energiei electrice, a gazului şi a apei potabile, iar circulaţia rutieră pe străzile Mihai Eminescu şi Nicolae Iorga a fost închisă.

Bălaş a spus că la ora 13.00 a început şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, întâlnire la care participă, pe lângă autorităţile judeţene şi locale, specialiştii unor instituţii abilitate în găsirea unor soluţii pentru oprirea fenomenului.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.