Home » Domenii » Constructii Civile » Austostrada Intarziata a primit 124,4 mil. euro de la Comisia Europeana

Austostrada Intarziata a primit 124,4 mil. euro de la Comisia Europeana
Comisia Europeana (CE) a aprobat o finantare nerambursabila in valoare de 124,4 mil. euro, pentru constructia autostrazii Timisoara – Arad (32 de km) si a centurii ocolitoare Arad.

Proiectul este integrat in Programul Operational Transport (POST), prin care ministerul Transporturilor poate accesa fonduri europene de aproape 4,6 mld. euro in perioada 2007-2013.

 

La sfarsitul lunii septembrie, Eusebiu Pistru, secretar de stat in ministerul Transporturilor, declara ca lucrarile la autostrada Timisoara – Arad si centura ocolitoare Aradului vor fi gata la sfarsitul vor fi gata in 2012, nu in 2011, asa cum era stabilit initial. El preciza proiectantii si organizarea santierului au intarziat proiectului.

 

Ulterior, reprezentantii consortiului FCC Constructii (subsidiara romaneasca a companiei spaniole FCC Construction) – Porr Construct (parte a grupului austriac Porr) – Astaldi (Italia), care executa cele doua proiecte, au spus ca au de primit 25 de mil. euro pentru lucrari realizate.

 

In replica, Liviu Costache, directorul general al Companiei Nationale de Austrostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a informat ca nu exista nicio datorie catre consortiul executants.

 

Disputele recente dintre autoritati si constructorii autostrazii Timisoara – Arad vin la cateva luni dupa ce Radu Berceanu, fostul ministru al Transporturilor, declara ca ia in calcul rezilierea contractelor pentru centura Arad si autostrada Timisoara - Arad, din cauza ritmului redus al lucrarilor.

 

Valoarea totala a celor doua proiecte depaseste 300 de milioane de euro, incluzand si TVA-ul.

 

Autostrada Arad – Timisoara face parte din ramura nordica a Axei Prioritare TEN-T nr. 7, care traverseaza teritoriul Romaniei de la Nadlac la Constanta.

 

Prin realizarea acestui obiectiv se estimeaza o reducere cu 76% a numarului de accidente pentru traficul intre Arad si Timisoara, o diminuare a timpului mediu de calatorie intre Arad si Timisoara de la 64 minute la 33 minute, precum si o scadere cu 7 % a costurilor de exploatare a autovehiculelor.

 

In ceea ce priveste indicatorii fizici ai proiectului, vor fi construiti 44,5 km de autostrada, 20 de poduri si pasaje, 18 pasaje peste autostrada, cinci noduri rutiere si doua centre de intretinere si zone de servicii

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.