Home » Domenii » 100% Interviuri » 150 milioane euro pe piata autohtona de BCA

150 milioane euro pe piata autohtona de BCA
Beneficiind de o piata in crestere, evaluata la 150 milioane de euro si in care productia locala detine peste 90%, cativa dintre marii producatori autohtoni de BCA au infiintat in aceasta toamna asociatia Pro BCA.

Despre motivele si obiectivele acestei asociatii, dar si despre aspecte importante ale pietei de profil ne-a vorbit Marius Dumitru Marin, directorul general al societatii Macon Deva, cofondator și vicepreședinte al asociatiei Pro BCA.

 

Sunteți cofondator al asociației producatorilor de BCA, Pro BCA. Asociația Producatorilor de Materiale pentru Construcții nu va reprezinta suficient de bine interesele?

Intr-adevar, suntem co-fondatori ai asociatiei Pro BCA, asociație care a luat fiinta oficial pe data de 1 septembrie si in cadrul careia ocup poziția de vicepresedinte. Nu exista un conflict intre Asociatia Producatorilor de Materiale pentru Construtii si asociatia Pro BCA. Scopul noii asociatii va fi de a proteja imaginea si interesele strict ale producatorilor de BCA, fiind mai aproape de o piata complexa cum este cea a materialelor de zidarie.
 
Cine sunt fondatorii asociatiei, cum s-a nascut ideea si ce obiective aveti?
Din aceasta asociatie vor face parte initial companiile Celco, Macon, Soceram, Simcor, Ecoblock, Elpreco Craiova, Prefabricate Vest si Somaco. Asociatia Pro BCA va reprezenta interesele producatorilor de profil atat in tara cat si in strainatate, va aduna date statistice referitoare la piata, va crea o colaborare cu facultati si licee de profil si va reprezenta membrii Asociatiei in fata autoritatilor.
 
Care a fost volumul pietei de profil pentru 2007 si ce procent a fost detinut de productia locala?
Piata de BCA a fost evaluata la un volum de circa 2,5 milioane mc, din care un procent de circa 95% a fost detinut de productia locala.
Cpiata materialelor de constructii este caracterizata de o dinamica deosebita, in conditiile in care concurenta pe segmentul de profil este una acerba.
 
Ce materiale de constructii credeti ca vor suferi cresteri spectaculoase de pret?
Modificarile de pret care ar putea interveni sunt in interdependenta cu nivelul preturilor pentru principalele materii prime si utilitati, elemente cu influente directe in structura pretului de vanzare.
 
Investiții de 7 milioane de euro anul acesta la Macon Deva
 
in urma cu putin timp, la premiile Ventura, ati fost desemnat Managerul Anului. Ce inseamna pentru dumnevoastra acest titlu?
Acest titlu reprezinta pentru mine un pas important in cariera, incununand eforturile depuse de intreaga echipa manageriala in cadrul procesului de restructurare, reusind astfel sa pastram pozitia de lider pe piata materialelor de constructii din Romania.
 
Titlul s-a datorat procesului masiv de restructurare pe care l-ati condus la Macon. Care considerati ca a fost cea mai dificila problema cu care v-ati confruntat in acest proces?
Piata materialelor de constructii este o piata complexa, aflata intr-un proces de dezvoltare accelerata. Macon ofera produse destinate diverselor sectoare ale industriei constructiilor. in acest context, pe langa procesul de restructurare din cadrul companiei, o atentie deosebita a trebuit acordata dezvoltarii, cresterii calitatii produselor pentru a obtine si apoi a mentine pozitia de lider pe aceasta piata.
 
Ce suma s-a investit in acest proces de restructurare, pentru cresterea calitatii produselor? 
in cadrul procesului de restructurare s-au investit circa 6 milioane euro pe parcursul anului 2007, incluzand si obiectivele din programul de mediu.
 
Pentru acest an, la cat se ridica nivelul investitiilor la Macon?
Macon Deva va investi in acest an circa 7 milioane de euro pentru modernizarea proceselor de fabricatie si cresterea calitatii produselor (BCA, vata minerala bazalticasi prefabricate din beton).
 
in 2008, Macon aniverseaza 45 de ani de existenta. Ce cota de piata țintiți pentru acest an?
Pentru BCA avem in vedere obtinerea la finele anului 2008 o cota de piata de circa 15-16%
 
La ce cifra de afaceri va asteptati in acest an?
in 2008, Macon SRL Deva mizeaza pe afaceri de circa 155 milioane lei.
 
 
 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.