Home » Domenii » Materiale de Constructii » Wienerberger: În România este nevoie de construcţii, dar firmele nu au acces la credite

Wienerberger: În România este nevoie de construcţii, dar firmele nu au acces la credite
Piaţa materialelor de construcţii din Europa de Est a trecut printr-o "perioadă nebună"

Piaţa materialelor de construcţii din Europa de Est a trecut printr-o "perioadă nebună", iar relansarea nu a apărut încă la orizont, a declarat pentru Reuters şeful Wienerberger, notând totodată că în România este nevoie de construcţii, dar firmele nu pot obţine finanţare. "În România şi Bulgaria este nevoie de construcţii, dar clienţii nu pot obţine credite pentru a-şi plăti facturile", a afirmat directorul general al companiei, Heimo Scheuch, la Reuters Central European Investment Summit, care are loc la Viena.

Grupul austriac Wienerberger, cu o tradiţie de 191 de ani, este cel mai mare producător de cărămizi din lume şi obţine jumătate din profit în statele emergente din Europa. Compania notează că cererea de pe aceste pieţe continuă să scadă sau stagnează şi avertizează împotriva optimismului prematur pentru industria materialelor de construcţii. "Este cerere slabă pe aceste pieţe şi nu văd o revenire în ultima parte a anului", a afirmat Scheuch. Wienerberger operează în România din anul 1998, unde deţine, prin compania Wienerberger - Sisteme de Cărămizi, trei fabrici, la Gura Ocniţei (Dâmboviţa), la Sibiu şi la Triţenii de Jos (Cluj). La Sibiu sunt produse şi ţigle din beton şi ceramică pentru acoperişuri, prin alte două companii la care grupul deţine participaţii, Bramac şi Tondach. Totodată, grupul austriac este prezent în România şi prin compania Semmelrock, specializată în producţia de pavele din beton, care a deschis în 2006 o unitate de producţie la Bolintin-Vale.

Tipareste acest articolRSS