Home » Domenii » Investitii Publice » Oradea: Noul pod peste Crişul Repede va fi construit de o firmă din Timişoara pentru 11,8 mil. lei

Oradea: Noul pod peste Crişul Repede va fi construit de o firmă din Timişoara pentru 11,8 mil. lei
Primăria Oradea a anunţat, marţi, că firma SC CCCF Drumuri şi Poduri Timişoara, în asociere cu SC Ecotera SRL, şi-a adjudecat, pentru 11,8 milioane de lei fără TVA, lucrările de proiectare şi construcţie a viitorului pod peste Crişul Repede din zona străzii Sovata din municipiu.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Primăria Oradea, firma SC CCCF Drumuri şi Poduri Timişoara, în asociere cu Ecotera SRL, şi-a adjudecat lucrările de proiectare şi construcţie a viitorului pod peste Crişul Repede din zona străzii Sovata, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Comisia de evaluare a ofertelor pentru atribuirea contractului de achiziţie publică pentru executarea lucrărilor «Pod peste Crişul Repede în municipiul Oradea relaţia str. Oneştilor- Sovata- Fagului-Carpaţi-Dacia» a finalizat ieri (luni - n.r.) evaluarea ofertelor depuse, desemnând câştigătoare oferta depusă de asocierea SC CCCF Drumuri şi Poduri Timişoara - S.C. Ecotera SRL", se arată în comunicat.

Comisia de evaluare a ofertelor din cadrul Primăriei orădene a atribuit asocierii formate din cele două firme lucrările de proiectare şi execuţie a viitorului pod, pentru suma de 11,8 milioane de lei fără TVA.

Investiţia în podul efectiv se ridică la 9,6 milioane de lei, sumă la care se adaugă 2,6 milioane lei - cheltuiala cu construcţia rampelor de urcare pe pod.

Pasajele pietonale care vor subtraversa construcţia vor costa 400.000 de lei, cele două sensuri giratorii de la capetele podului au fost estimate la 800.000 de lei, iar lucrările cu amenajarea terenului, inclusiv cu plantări de copaci, vor avea o valoare de 700.000 de lei.

Potrivit ofertei firmelor câştigătoare, proiectarea viitorul pod va fi terminată în termen de două luni de la data intrării în vigoare a contractului, iar execuţia lucrării va dura 12 luni.

Podul rutier peste Crişul Repede va avea o lungime de 108 metri şi va fi construit pe structuri prefabricate de tip T.

Reprezentanţii Primăriei au refuzat să facă publice ofertele celorlalţi participanţi la licitaţie - Selina, Construct Mod şi Hidroconstrucţia - până la expirarea perioadei de contestaţie, adică până în 9 august.

Tipareste acest articolRSS