Home » Domenii » Investitii Publice » Un pod vechi de peste o sută de ani, reabilitat cu 2,7 milioane de lei, recepţionat la Alba Iulia

Un pod vechi de peste o sută de ani, reabilitat cu 2,7 milioane de lei, recepţionat la Alba Iulia
Primăria Alba Iulia a recepţionat, joi, podul peste râul Sebeş care face legătura între Alba Iulia şi cartierul aparţinător Oarda de Jos, construcţia veche de peste o sută de ani fiind reabilitată printr-o investiţie în valoare de 2,7 milioane de lei

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a recepţionat, joi, lucrările de reparaţii la podul peste râul Sebeş care face legătura între Alba Iulia şi localitatea Oarda de Jos, aparţinătoare municipiului.

Mircea Hava a declarat, joi, în cadrul ceremoniei de recepţie, că podul a fost practic reconstruit din cadre de beton, investiţia ridicându-se la 2,7 milioane de lei, bani alocaţi din bugetul Ministerului Transporturilor.

Hava a spus că lucrările la pod au durat aproape un an, perioadă în care acesta a fost închis.

Vechiul pod a fost construit în perioada Imperiului Austro-Ungar, în urmă cu o sută de ani şi a ieşit din perioada de folosinţă în 2006. La acea dată Primăria Alba Iulia a fost anunţată oficial de autorităţile austriece că podul nu mai poate fi utilizat în limitele de siguranţă pentru trafic.

Tipareste acest articolRSS