Home » Real Estate » English Version » Franta: tara europeana preferata pentru investitii imobiliare in anul 2010

Franta: tara europeana preferata pentru investitii imobiliare in anul 2010
Se estimeaza ca volumul de investitii pe piata imobiliara europeana va incepe sa creasca, avand in vedere datele disponibile la sfarsitul anului trecut, conform carora 25 de miliarde de euro au fost tranzactionati in ultimele patru luni ale anului 2009, adica o crestere cu 29% fata de lunile precedente.

In particular, estimari favorabile din partea specialistilor in ceea ce priveste investitiile in proprietati imobiliare a primit Franta, unde se asteapta ca volumul acestora sa creasca intr-un ritm constant si consistent. 42% din aceasta valoare reprezinta investitiile facute in Marea Britanie in perioada considerata, 75% din investitiile totale din anul 2009 fiind facute de investitori straini.
Randamentul proprietatilor premium este in scadere pe tot mai multe piete europene, incepand cu Marea Britanie, Germania si Franta, si terminand cu tarile nordice. De exemplu, yieldul pentru proprietatile imobiliare de prima calitate din Oslo a scazut cu 35 de unitati din momentul in care piata a atins limita de jos, similar situatiei randamentului pentru spatiile de birouri premium din Copenhaga. Si pe unele piete din sudul Europei s-au inregistrat semne timide de scaderi ale yieldului, desi performantele economice foarte slabe duc in continuare la temperarea cererii pentru investitii.
Luand in considerare ultimele patru luni ale anului trecut, 60% din totalul investitiilor la nivel european s-au concentrat asupra sectorului office, 20% pe segmentul de retail, o pondere de doar 6% revenindu-i sectorului industrial, iar restul de 14% avand alte destinatii.
Estimarile sunt destul de optimiste in ceea ce priveste evolutia pietei imobiliare europene pentru anul 2010, dat fiind progresele inregistrate, cu toate ca, in general, investitorii sunt inca foarte precauti.

Tipareste acest articolRSS