Home » Real Estate » English Version » Franta: tara europeana preferata pentru investitii imobiliare in anul 2010

Franta: tara europeana preferata pentru investitii imobiliare in anul 2010
Se estimeaza ca volumul de investitii pe piata imobiliara europeana va incepe sa creasca, avand in vedere datele disponibile la sfarsitul anului trecut, conform carora 25 de miliarde de euro au fost tranzactionati in ultimele patru luni ale anului 2009, adica o crestere cu 29% fata de lunile precedente.

In particular, estimari favorabile din partea specialistilor in ceea ce priveste investitiile in proprietati imobiliare a primit Franta, unde se asteapta ca volumul acestora sa creasca intr-un ritm constant si consistent. 42% din aceasta valoare reprezinta investitiile facute in Marea Britanie in perioada considerata, 75% din investitiile totale din anul 2009 fiind facute de investitori straini.
Randamentul proprietatilor premium este in scadere pe tot mai multe piete europene, incepand cu Marea Britanie, Germania si Franta, si terminand cu tarile nordice. De exemplu, yieldul pentru proprietatile imobiliare de prima calitate din Oslo a scazut cu 35 de unitati din momentul in care piata a atins limita de jos, similar situatiei randamentului pentru spatiile de birouri premium din Copenhaga. Si pe unele piete din sudul Europei s-au inregistrat semne timide de scaderi ale yieldului, desi performantele economice foarte slabe duc in continuare la temperarea cererii pentru investitii.
Luand in considerare ultimele patru luni ale anului trecut, 60% din totalul investitiilor la nivel european s-au concentrat asupra sectorului office, 20% pe segmentul de retail, o pondere de doar 6% revenindu-i sectorului industrial, iar restul de 14% avand alte destinatii.
Estimarile sunt destul de optimiste in ceea ce priveste evolutia pietei imobiliare europene pentru anul 2010, dat fiind progresele inregistrate, cu toate ca, in general, investitorii sunt inca foarte precauti.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.