Home » Domenii » Evenimente » Prima casă cu cel mai mic consum de energie va fi construită la Politehnică. Germania are deja 8.000 de locuinţe

Prima casă cu cel mai mic consum de energie va fi construită la Politehnică. Germania are deja 8.000 de locuinţe
Prima casă pasivă, cu un consum energetic aproape de zero, va fi construită în incinta Universităţii Politehnice din Bucureşti, în parteneriat cu Institutul de Studii şi Proiectări Energetice (ISPE), urmând să fie finalizată la sfârşitul anului.

Prima casă pasivă, cu un consum energetic aproape de zero, va fi construită în incinta Universităţii Politehnice din Bucureşti, în parteneriat cu Institutul de Studii şi Proiectări Energetice (ISPE), urmând să fie finalizată la sfârşitul anului. Spre comparaţie, în Germania s-au construit până în prezent peste 8.000 de case pasive, în timp ce în Austria există peste 1.500 de astfel de clădiri, pentru că în aceste ţări astfel de construcţii sunt subvenţionate de către stat, potrivit informaţiilor furnizate de grupul german Xella, unul dintre furnizorii de produse pentru această locuinţă. Locuinţa va avea o suprafaţă de 160 mp, pe sistem parter plus etajul 1, şi va avea un consum anual de 15 kWh/mp/an, faţă de consumul unei case construite după conceptul arhitectural obişnuit care are valori cuprinse între 200 şi 400 kWh/mp/an. Potrivit noilor cerinţe generale de performanţă energetică stabilite prin programul de reabilitare termică a clădirilor se încearcă atingerea unui consum de 70 kWh/mp/an pentru clasa A, însă casa pasivă tinde spre consum zero de energie.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.