Home » Real Estate » Birouri » 1.400.000 m patrati spatii de birouri inchiriabili in capitala

1.400.000 m patrati spatii de birouri inchiriabili in capitala
Daca la sfarșitul anului 2007 piața birourilor de inchiriat se ridica la 1 milion mp, pentru 2008 se preconizeaza o crestere de 50%.

Aceasta estimare este valabila in situația in care procentul de finalizare a proiectelor va fi același cu cel anunțat la lansare.
Contractele de preinchiriere se semneaza de multe ori chiar de la anunțarea proiectului in piața, iar, la momentul finalizarii, acesta ajunge sa fie inchiriat in proporție de 100%. Fiind un segment stabil, cu contracte de inchiriere incheiate pe termen lung, spațiile de birouri atrag investitorii și intensifica concurența. ”Numarul suprafețelor inchiriabile este așteptat sa creasca in continuare, pana la dublarea stocului in 2009-2010 și chiar depașirea pragului de 2 milioane mp inchiriabili din București”, susține Raducanu.
Daca in urma cu 2-3 ani stocul de birouri era format preponderent din cladiri de clasa B, in prezent exigența cererii face ca noile cladiri sa fie furnizate la cele mai inalte standarde de dotare de clasa A.

Situația stocului existent de cladiri de birouri din București, la sfarșitul anului 2007, insuma aproximativ 1 milion mp inchiriabili, dintre care aproximativ 300.000 mp au fost livrați numai in anul 2007. Pentru 2008
se preconizeaza ca spațiile de birouri sa atinga un total de 1,4 milioane mp inchiriabili

Mihaela Raducanu,
directorul departamentului
Birouri, Regatta

Tipareste acest articolRSS