Home » Domenii » Materiale de Constructii » Producatorul de tigle metalice VikingProfil si-a triplat productia!

Producatorul de tigle metalice VikingProfil si-a triplat productia!
De la preluare cifra de afaceri a Viking a crescut cu 50%

"Am majorat anul trecut de trei ori productia, dupa ce am schimbat cele doua linii de productie cu alte sase linii noi. Am finalizat investitia in iunie 2009 si am reusit sa crestem cu 51% fata de anul precedent", a declarat Grzegorz Siudyla, directorul general al VikingProfil.
 Blachy Pruszynski, cel mai mare producator de tigle metalice din Polonia, a intrat pe piata locala in 2008 prin preluarea companiei VikingProfil in urma unei tranzactii de 1,7 mil. euro de la Marius Ghenea, unul din fondatorii afacerii Flamingo, si Radu Mircescu, fondatorul afacerii VikingProfil in 2006, care detineau 51%, respectiv 49% din afacere.

"Initial ideea era sa intram in mod direct pe piata romaneasca, printro investitie greenfield, in localitatea Afumati, unde detinem un teren de 30.000 de metri patrati. Tatonam piata locala inca din 2006 si unele din produsele noastre erau deja prezente pe piata locala prin distribuitori. Ulterior a venit propunerea actionarilor VikigProfil pentru preluare si am amanat investitia de la Afumati", sustine Siudyla.

Dupa preluare, polonezii au achizitionat in iunie 2008 un teren de 20.000 de metri patrati in localitatea Filipestii de Padure (Prahova), cu un spatiu industrial de 2.000 de metri patrati, unde se afla in prezent sase lunii de productie patru de tigla metalica si doua de tabla cutata.

"Am decis sa preluam terenul de la Filipestii de Padure pentru ca angajatii nostri erau din Ploiesti si nu puteam sa facem fabrica la Afumati, unde aveam deja teren", explica reprezentantii companiei.

Investitiile Pruszynski, care includ si achizitionarea VikingProfil, se ridica in prezent la 6 mil. euro, cea mai mare parte fiind alocata catre extinderea productiei.

 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.