Home » Domenii » Materiale de Constructii » Hidroizolarea subsolului prin interior cu Aquamat

Hidroizolarea subsolului prin interior cu Aquamat
Hidroizolarea subsolului prin interior poate fi utilizata atat in constructii noi, cat si la constructii vechi, unde o conditie de baza pentru reusita aplicarii este ca aceasta sa fie efectuata pe suprafete rezistente din punct de vedere static la presiunea negativa a apei, adica pe pardoseala si pe zidurile subsolului.

Abordarea trebuie sa fie radicala, pentru ca interventiile ulterioare necesita mult efort si sunt deosebit de costisitoare. Drept urmare este necesara alegerea corecta a materialelor si aplicarea lor corecta. 

Eventualele tencuieli si acoperiri ale pardoselii (placi) vor fi indepartate. Daca inaintea aplicarii hidroizolatiei subsolul este inundat, luati legatura cu Departamentul Tehnic de Asistenta al companiei ISOMAT, pentru evitarea greselilor.

 

Se curata bine suprafetele de praf si materiale friabile.
Muchia de la imbinarea pardoselii cu elementele verticale (ziduri, stalpi) se uda si se formeaza o scafa cu produsul DUROCRET.
Pe zidurile perimetrale, distantierele si segregarile se deschid conic la adancime de 3 cm cu bormasina cu percutie si se chituiesc cu DUROCRET. Tot cu DUROCRET se chituiesc si eventualele rosturi de intrerupere a lucrului, dupa deschiderea lor triunghiulara pe lungime, la adancime de 3 cm.

Daca in timpul executarii lucrarilor se observa patrunderea apei, punctele vor fi obturate cu mortarul cu priza rapida AQUAFIX.
 

 

 

 

Zidurile perimetrale se uda bine si se acopera cu AQUAMAT in 3 pana la 4 straturi , in functie de gradul de solicitare la apa. Fiecare strat se aplica numai dupa uscarea celui precedent. Aplicarea se face in straturi cu grosimea de pana la 1mm inclusiv si se extinde pana la inaltimea de minimum 50 cm deasupra solului.

 

 

 

În final produsul AQUAMAT se aplica si pe pardosela subsolului in 3-4 straturi in acelasi mod

Prin utilizarea produsului AQUAMAT s-a realizat o hidroizolare unitara in interiorul subsolului care poate fi vopsita, tencuita sau placata.

Tipareste acest articolRSS