Home » Domenii » Arhitectura - Proiectare » Gleeds: 10 ani in Romania

Gleeds: 10 ani in Romania
Inca din 1998, Gleeds - Consultanti Internationali in Mangement si Constructii furnizeaza servicii profesionale in proiecte de constructii in Romania.

Avand 120 de ani de experienta si 1500 de angajati pe 5 continente, Gleeds are o acoperire globala, precum si o experienta  greu de egalat. ”Se stie ca, in industria constructiilor, cunostintele specifice tarii respective fac diferența intre construirea unui proiect la timp, in buget, si finalizarea proiectului cu intarziere, cu cheltuieli mult mai mari decat s-a planificat initial”, spune Adrian Budarescu, Country Manager al Gleeds in Romania, care a adaugat: ”Noi avem aceste cunostinte cu privire la piata locala, precum si aceleasi bune practici aplicate pe plan global. De aceea clientii nostri stiu la ce sa se astepte din punct de vedere al calitatii serviciilor pe care le vor primi.”
Gleeds combina aceste cunostinte cu pietele locale unde functioneaza si are capacitatea de a face schimb de informatii intre echipele sale de experti din intreaga lume - Gnet este platforma online a societatii, unde se aduna informatii de specialitate in beneficiul altor angajati ai Gleeds din intreaga lume si cel mai nou element din cadrul companiei este Gleeds TV ,
un canal de internet de informare si divertisment ce difuzeaza seminarii, studii de caz si stiri din acest segment de piata. 
  
 Servicii la standarde globale
Gama de servicii oferite de Gleeds Romania este in acord cu cele oferite de companie la nivel international. Combinatia de experti locali ce lucreaza impreuna cu cativa ex-patriați - inclusiv manageri de proiect si analisti de costuri - asigura un echilibru ce ofera un serviciu eficient din punct de vedere al costului si, in acelasi timp, pastreaza un inalt grad de profesionalism.
”Aceasta sinergie este evidenta in faptul ca Gleeds lucreaza in mod repetat cu multi  dintre clientii sai, asa cum s-a intamplat cu serviciile de management de Proiect si Cost furnizate pentru Johnson Controls”, a continuat Budarescu. ”Iar succesul nostru cu proiectul de 3.150 mp de birouri si hala de productie temporare de la Brazi, Prahova, a dus la contractarea noastra si pentru hala de productie si birouri de 12.410 mp din Ploiesti.”
In mod clar, industria de automobile este in plina crestere in Romania, si aceste doua proiecte demonstreaza cum Gleeds contribuie la aceasta crestere din punct de vedere al constructiilor.
Combinatia de crestere a angajarilor de forta de munca, puterea de cumparare mai mare a consumatorilor, o economie in crestere si un bun acces de capital de investitii imping inainte economia tarii. La randul sau, acest lucru alimenteaza nevoia de noi spatii industriale, comerciale, de birouri si rezidentiale. Intr-adevar, industria constructiilor din Romania are in prezent cea mai rapida crestere din Uniunea Europeana si sectorul industrial si-a adus in mod constant aportul la PIB; de la 71.010 mil RON in 2005 la 83.612 mil RON si pana in anul 2007 a atins 94.970 mil RON.(4)
Desi acest sector industrial ramane mai putin dezvoltat decat alte sectoare, avand in vedere ca spatiile moderne de depozitare au crescut cu peste 150% pe an (incepand cu toamna anului 2007) potentialul pe acest segment de piata este imens.
Cele mai multe dintre aceste noi spatii sunt legate de societati de logistica, transportatori si vanzatori cu amanuntul. In plus, guvernul a anuntat in februarie 2007 construirea a aproape 1.800 km de drumuri in intreaga tara in urmatorii 6 ani, de asemenea a avut loc o schimbare de la magazinele mici catre marile centre comerciale, inca de la deschiderea primului mall in 1999 aceste lucruri fiind ambele indicatori ale faptului ca tendinta ascendenta va continua.
Budarescu a comentat in continuare ”Gleeds se bucura de cunostintele personale si de experienta angajatilor sai si acest lucru ne permite sa furnizam clientilor din Romania informatiile si experienta de care au nevoie pentru a contribui la cresterea tarii.”

Tipareste acest articolRSS