Home » Real Estate » English Version » Zeci de blocuri rad in soare...goale, la Timisoara

Zeci de blocuri rad in soare...goale, la Timisoara
Aproape 700 de apartamente nou-noute la cheie, precum si alte 1200 in diferite faze de executie zac goale de luni si luni de zile. Vorbim de blocuri intregi care par de-a dreptul parasite in Timisoara, pentru ca nici proprietarii si nici cumparatorii nu mai au bani. Acestea se gasesc in Torontalului, Ilsa, Giroc, Ghiroda ori spre Aeroport, precum si in alte zone ale orasului.

Aproape 700 de apartamente nou-noute la cheie, precum si alte 1200 in diferite faze de executie zac goale de luni si luni de zile. Vorbim de blocuri intregi care par de-a dreptul parasite in Timisoara, pentru ca  nici proprietarii si nici cumparatorii nu mai au bani. Acestea se gasesc in Torontalului, Ilsa, Giroc, Ghiroda ori spre Aeroport, precum si in alte zone ale orasului.

 

Ofensiva imobiliara declansata in 2007 si continuata cu sarg si in 2008 i-a determinat pe unii dezvoltatori sa ridice blocuri de locuinte in diferite puncte ale orasului. Existau numeroase surse de finantare, mai ales din partea bancilor, accesibile atat pentru dezvoltatori, cat si pentru persoanele fizice doritoare de un apartament nou, la standarde moderne. Evident ca o locuinta noua costa mai mult decat una veche, cea din urma fiind adesea nesigura, plina de igrasie, prost compartimentata, prost izolata termic si fonic. Criza financiara, alimentata de criza economica generalizata, a taiat posibilitatile de creditare atat pentru cei ce au initiat proiecte  pentru ridicarea de locuinte, cat si pentru posibilii beneficiari, viitori locatari care nu au mai venit. Multe constructii au ramas in diferite stadii de executie. Ansambluri de locuinte finalizate pot fi vazute in diferite puncte din oras, blocuri, dar si contructii mai mici, cu unul sau doua etaje, care par parasite. De fapt, nu au fost locuite niciodata. Ici si colo, poti zari seara cate o lumina, semn ca exista un locatar in ditamai blocul cu zeci de apartamente.

Conform unei analize realizate  rezulta ca preturile cerute pentru o locuinta noua intr-un bloc s-au diminuat constant de la inceputul anului si pana acum. Cercetarea indica faptul ca pretul mediu de strigare (pretul cerut de proprietar) peuntru un apartament cu o camera a scazut de la 53.615 euro la 41.397 euro in iunie, pentru ca acum sa revina la 44.502 euro. La apartamentele nou construite cu doua camere s-a pornit de la 83.098 euro ca sa se ajunga acum la 63.365 euro. La trei camere pretul a cazut de la 114.058 la 92.112 euro.Acestea sunt preturile cerute, caci tranzanctiile se fac la valori mai mici, iar la notar se declara oricum sumele prevazute in grila.

Detinatorii de astfel de constructii sunt multi intr-o situatie dificila si se feresc sa discute prea mult despre ceea ce se intampla. „Da, am redus preturile, ne-a declarat un dezvoltator. Chiar daca leul s-a depreciat si a crescut euro prea mult nu mai avem de unde reduce. Noi am cumparat materiale de constructii si am platit manopere la preturile de atunci. Multi bani au venit din credite bancare, la care dobanzile platite aproape ca acopera castigul din deprecierea leului. Iar daca nu vand niciun apartament nu am de unde plati ratele la banca. Chiar i-am zis unui director sa vina sa ia banca blocul, sa scap de datorii...”

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.