Home » Domenii » Eco & Sustenabilitate » Compresoare cu „consum practic nul de energie”

Compresoare cu „consum practic nul de energie”
Divizia Oil-free Air a Atlas Copco a anuntat ca gama ZR de compresoare de aer fara ulei, racite cu apa, cu sisteme ancorporate de recuperare a energiei este prima din lume care a primit certificarea TÜV pentru un „consum nul de energie” la conditii specifice de functionare.

S-a demonstrat ca 100% din energia electrica absorbita se poate recupera sub forma de apa calda. Cu aceste compresoare „Carbon Zero”, industriile care utilizeaza cantitati mari de apa calda pot realiza economii semnificative la factura de energie electrica.
Economisirea energiei la sistemele de aer comprimat este deosebit de importanta, deoarece consumul de energie reprezinta an mod tipic 80% din costurile de exploatare a unui compresor. An timp ce sistemele de aer comprimat sunt responsabile pentru circa 10% din consumul industrial de energie, aceasta valoare se poate ridica si pana la 40% din factura la electricitate a unei centrale electrice.
Organismul independent Technische Überwachungs-Verein (Asociatia Germana de Supervizare Tehnica sau „TÜV”) a supravegheat la anceputul acestui an testarea compresoarelor cu surub racite cu apa fara ulei, ZR 55-750, produse de Atlas Copco, echipate cu sisteme de recuperare a energiei. Procesul de testare a implicat masuratori an timp real ale energiei electrice absorbite si ale energiei produse sub forma de apa fierbinte. Cele doua masuratori au fost apoi comparate. S-a demonstrat ca an anumite conditii de functionare, la temperatura de 40°C si umiditate relativa 70%, se poate recupera 100% din energia electrica absorbita.

Tipareste acest articolRSS