Home » Real Estate » English Version » 64% dintre romani vor sa aplice pentru “Prima Casa”

64% dintre romani vor sa aplice pentru “Prima Casa”

56% dintre  romani considera ca preturile vor mai scadea pe termen mediu si lung, in timp ce restul de 44% vad o majorare a costurilor in perioada urmatoare

64% din romanii care prospecteaza piata imobiliara au decis sa isi cumpere un imobil, motivati fiind de programul "Prima Casa"

Programul “Prima Casa” a ridicat optimismul romanilor in ceea ce priveste intentia de achizitionare a unei locuinte, reiese din concluziile studiului “Cum au primit romanii proiectul Prima Casa”, realizat de portalul imobiliar
www.TopEstate.ro


Totusi 27% dintre respondenti s-au aratat sceptici in ceea ce priveste sansele de aplicabilitate ale programului, in timp ce 9% au precizat ca ar opta pentru aceasta modalitate de finantare, insa nu se incadreaza in conditiile de eligibilitate impuse. In plus, datele studiului arata ca 15% dintre romanii care au nevoie de o casa intentioneaza sa isi achizitioneze imobilul in urmatoarele 6 luni, in timp ce doar 2% au amanat aceasta decizie pentru anul 2010.
In ceea ce priveste valoarea maxima pe care romanii intervievati sunt dispusi sa o aloce pentru o locuinta, aceasta variaza in functie de tipul imobilului. Astfel, pe o garsoniera acestia nu sunt dispusi sa dea mai mult de 42.000 de euro, in timp ce pentru un apartament cu doua camere suma alocata nu sare in medie de 58.000 de euro. Ceva mai mult -100.000 de euro, sunt dispusi sa dea romanii pe o casa noua.
Studiul a fost efectuat la nivel national in perioada 1 -31 iulie pe un esantion de 1.000 de persoane, cu varsta cuprinsa intre 21- 60 de ani.

Tipareste acest articolRSS