Home » Real Estate » English Version » 15 euro-mp pentru cladirile office din zone centrale

15 euro-mp pentru cladirile office din zone centrale
Daca in urma cu un an se estima o diminuare considerabila a stocului de birouri, in prezent chiriasii office au la dispozitie posibilitatea de a inchiria spatii in imobile centrale, la preturi de 15 euro/mp.

Piata spatiilor de birouri a cunoscut in ultimele luni o scadere accentuata atat ca urmare a contextului economic global, cat si a preturilor solicitate de catre proprietari.
In functie de suprafata inchiriata, de istoricul companiei sau de perioada contractului de inchiriere, clientii negociaza atat valoarea chiriei, cat si mentenanta, a carei valoare oscileaza de la un proprietar la altul, de la 2 la 4 euro/mp, in functie de costurile de intretinere.
Cele mai cautate zone pentru activitatile de business raman in continuare cele centrale, precum Primaverii, Dorobanti, Aviatorilor, Unirii, Romana, Victoriei sau Polona. Cele mai frecvente cereri pentru spatiile office sunt de 200-300 mp si ocazional sunt solicitate suprafete de 500- 600 mp.
Costurile ridicate solicitate de catre proprietari, precum si mentenanta care se adauga costului final, au determinat in ultima perioarda o reorientare a clientilor business catre vilele din zone centrale si ultracentrale. Astfel, vile de acest gen sunt inchiriate cu 10 euro/mp, iar costurile legate de intretinere sunt achitate de catre chirias in functie de consumul lunar.

Tipareste acest articolRSS