Home » Domenii » Constructii Civile » Contractie de 3% pentru constructii, la nivel european

Contractie de 3% pentru constructii, la nivel european
La nivelul UE, sectorul de constructii a avut in 2008 o contractie de 3%, pentru prima data dupa multi ani, generata in principal de declinul sectorului imobiliar.

Cele mai multe state membre UE au inteles  avantajele investitiilor in infrastructura si in masuri de eficientizare energetica.
Constructorii europeni se asteapta ca in 2009 si 2010 constructiile noi sa fie cel mai afectat sector. Se estimeaza totusi ca domeniul constructiilor cel mai putin afectat de criza va fi in Europa de Est, desi vor exista efecte certe legate de finantarea prin credite si de operationalizarea fondurilor comunitare disponibile.
In ultimii doi ani, care au reprezentat ani de crestere semnificativa a  constructiilor in Romania, dinamica acestui sector a fost  lidera la nivelul UE.
Chiar si asa, cresterea din 2008, de 26% fata de anul precedent,  si atingerea unui volum de 14,3 miliarde euro a insemnat o reducere de 6% fata de dinamica 2007/2006. Efectele crizei financiare s-au resimtit in sector incepand cu a doua jumatate a lui 2008.

Tipareste acest articolRSS