Home » Domenii » Investitii Publice » Cat® S60, primul smartphone din lume cu camera termica integrata

Cat® S60, primul smartphone din lume cu camera termica integrata
Barcelona, 23 februarie 2016 – Cat® phones anunta lansarea noului flagship Cat S60, primul smartphone din lume cu camera foto termica integrata, acesta fiind in acelasi timp smartphone-ul cu cea mai mare rezistenta la apa din lume. Dispozitivul a fost prezentat la Mobile World Congress 2016, in Barcelona.

 
Cat S60 dispune de o camera foto termica integrata, dezvoltata de FLIR, lider global in tehnologia imaginilor termice, care le permite utilizatorilor Cat sa fie primii din lume in folosirea smartphone-urilor pentru scopuri diverse, precum detectarea pierderilor de caldura din jurul ferestrelor si usilor, detectarea zonelor de umiditate si a zonelor lipsite de izolatie, identificarea aparatelor electrice supra-incalzite si a circuitelor. De asemenea, smartphone-ul le permite utilizatorilor sa aiba vizibilitate pe intuneric. 
 
Camera termica afiseaza pe ecran caldura invizibila pentru ochiul liber, scotand in evidenta diferentele de temperatura. Camera  foto poate identifica nivelul de caldura si poate masura temperaturile de suprafata de la o distanta de la 15 m pana la 30 m. In plus, camera le permite utilizatorilor sa vizualizeze diferite obiecte in atmosfera obscura, cum ar fi fumul, oferind o serie de beneficii pentru profesionistii din domeniul constructiilor, lucratorilor din domeniul public, amatorilor de sporturi in aer liber, dar si pentru interventiile de urgenta.
 
Noul Cat S60 este rezistent la apa, la adancimi de pana la 5 m, timp de o ora, caracteristica ce ii permite sa fie folosit si ca aparat foto subacvatic, impingand astfel limitele tehnologiei mobile si permitand sa fie folosit intr-o serie larga de scenarii si contexte. 
 
„Pentru ca un smartphone sa se diferentieze de altele, este nevoie de inovatie. Suntem mandri sa colaboram cu FLIR si sa anuntam o premiera importanta in lume,” a declarat Peter Stephens, CEO Bullitt Group, detinatorul licentei mondiale pentru dezvoltarea de terminale mobile Caterpillar. „Lansarea Cat S60 reprezinta un moment important pentru industria smartphone-urilor. Suntem incantati sa aducem tehnologia termica in mainile utilizatorilor de telefoane Cat si sa descoperim beneficiile si scenariile de utilizare zilnica pentru consumatori.”
 
„Am fost foarte incantati sa colaboram cu Bullitt Group pentru cel mai recent telefon Cat si sa integram camera noastra termica in acest smartphone, pentru a oferi impreuna un produs de telefonie mobila cu adevarat inovator si revolutionar,” a declarat Andy Teich, presedinte si CEO, FLIR. „CAT S60 le aduce utilizatorilor de mobile din intreaga lumea experienta unui al saselea simt, ce poate fi oferita doar de o imagine termica.”
 
Cat S60 intra in categoria robusta a telefoanelor inteligente, fiind extrem de solid si rezistent. Este compatibil cu standardele militare din SUA si chiar le depaseste, fiind construit pentru a rezista caderilor pe ciment de pana la 1,8m si este rezistent atat la praf, cat si la apa. Ecranul versatil si luminos este vizibil chiar si sub lumina puternica a soarelui, iar interfata tactila poate fi controlata chiar si cu degetele ude sau purtand manusi. De asemenea, este protejat de cel  mai nou tip de sticla Corning® Gorilla® Glass 4.
 
Specificatiile Cat S60: 
Rama din metal turnat sub presiune
Rezistenta la cadere de pana la 1,8m, MIL Spec 810G 
Ecran luminos (540 nits), sticla Gorilla Glass 4
Ecran multi-touch de 4.7” HD, ce raspunde la comenzi tactile cu degete umede si manusi
Baterie optimizata de 3800mAh
Calitate audio performanta (>105dB)
Camera foto principala subacvatica, dual flash, de 13 MP; camera foto secundara 5MP
4G LTE
Procesor octa-core Snapdragon 617 
Memorie 32GB ROM, 3GB RAM 
Android™ Marshmallow
Aplicatie dedicata pentru camera termica FLIR cu tehnologia MSX, imagine statica, panorama si clipuri video; palete de caldura interschimbabile; aparat de masurarea temperaturii; afisaj al datelor minime, maxime si medii de temperatura.
 
Cat S60 este prezentat in premiera la MWC 2016, in perioada 22-28 februarie, la standul CS80 si va fi disponibil anul acesta la un pret recomandat de  649€ / 599$.
 
Pentru mai multe imagini, va rugam vizitati:  https://www.dropbox.com/sh/oec23yhssoplabg/AAAQl2LFwpYt98BvLzKtT4Ela?dl=0
 
Despre dispozitivele si accesoriile Cat: 
Brandul Cat inseamna incredere, rezistenta, fiabilitate si calitate. ADN-ul Cat se regaseste in fiecare telefon mobil Cat si in accesoriile oferite de Bullitt Mobile Ltd. Un nou produs a fost creat pentru comunicatii wireless si indeplineste o varietate de nevoi ale unei vieti exigente. Pentru a afla mai multe despre telefoanele si accesoriile Cat, vizitati www.catphones.com.

Tipareste acest articolRSS