Home » Domenii » Investitii Publice » Stadionul Stade de France a fost ca o bula de protectie in timpul atentatelor

Stadionul Stade de France a fost ca o bula de protectie in timpul atentatelor
Faptul ca toate iesirile au fost inchise, a fost un lucru bun pentru securitatea spectatorilor!

 Jurnalistul francez Mathieu Sarfati, de la TV5 Monde, a povestit cum a trait atentatele din Paris, Franta. El se afla impreuna cu fiul sau de 7 ani la meci, pe stadionul ”Stade de France”. 

 
”La minutul 20, am auzit o explozie, cea mai puternica explozie pe care am auzit-o vreodata. Nu am stiut ce se intampla. Am crezut ca s-a produs o explozie la o fabrica de produse chimice, fiind o zona industriala. Jucatorii pe teren s-au oprit sa joace. La minutul 25, o a doua explozie de aceeasi intensitate; nu stiam sigur ca este o explozie si nu puteam verifica ce se intampla, pentru ca toate retelele erau cazute, nu mergea Internetul. M-am gandit ca speakerul va anunta ceva, insa nu a spus nimic. Meciul a continuat si mi-am spus ”OK, ramanem”. Am ramas, dar era o ambianta foarte ciudata, incepusera sa apara zvonuri despre explozii, se auzea ca e posibil sa fi fost atentate”, a povestit Sarfati
Jurnalistul isi aminteste ca, in minutul 70 al meciului, a auzit schimburi de focuri si atunci a decis ca este momentul sa isi ia copilul si sa plece de pe stadion. ”Toate iesirile erau inchise, o singura usa era deschisa, de pe partea opusa fata de unde eram noi. Am facut turul stadionului pentru a putea pleca, dar era foarte aglomerat. In afara stadionului, toata lumea alerga, era panica, cei mai multi incercau sa ajunga mai repede la metrou. Unii au fost zdrobiti de alte persoane care fugeau. Eu am luat copilul in brate si am inceput sa alerg, pana am ajuns si noi la metrou”. 
 
Abia cand a deschis televizorul a vazut Mathieu Sarfati ce se intamplase in realitate: sase atentate in Paris, cu sute de morti si raniti. El a povestit ca nu s-a speriat, pentru ca, la stadion, toti suporterii erau ca intr-o bula, insa cum nimeni nu a facut vreun anunt oficial, oamenii nu au intrat in panica. Jurnalistul a spus ca s-a speriat in timpul meciului, cand a auzit focurile de arma. 
 
Despre copilul sau, el a spus ca i-a spus ca probabil au fost focuri de artificii si abia sambata dimineata i-a povestit ce s-a intamplat de fapt, cu cuvintele potrivite. ”El ma intreba doar de ce alergam, iar eu ii spuneam: alearga si tu”. 
 
”E de nevazut, toate redactiile au fost mobilizate, este inadmisibil ca la un concert rock sa mori, se tragea in strada, la intamplare”, a spus jurnalistul.
 
Sambata, in Franta, toate scolile sunt inchise. Totodata, granitele tarii sunt inchise, iar spitalele au fost mobilizate pentru a prelua ranitii. Sute de persoane au murit si au fost ranite, in cele sase atentate produse vineri noaptea la Paris. Primele suspiciuni indica anchetatorilor ca ar fi fi vorba de membri ai organizatiei teroriste Stat Islamic. 

Tipareste acest articolRSS