Home » Domenii » 100% Analize » Directorul firmei Delta Construct Invest din Iasi arestat alaturi de Sorin Oprescu

Directorul firmei Delta Construct Invest din Iasi arestat alaturi de Sorin Oprescu
DNA au reţinut, duminică seara, pentru 24 de ore, şi un om de afaceri. Claudiu Bengalici, administrator al firmei Delta Construct Invest din Iaşi, este acuzat de două fapte de complicitate la spălarea banilor.

 Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, reţinut de procurorii anticorupţie după ce ar fi primit mită 25.000 de euro, a fost arestat preventiv. Mandatul de arestare pentru 30 de zile a fost emis, duminică noapte, de magistraţii Tribunalului Bucureşti.

În acest dosar au mai fost reţinuţi doi directori de la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Ruxandra Pietroi Avasiloaie și Florin Șupeală, fostul şofer al lui Oprescu, Cristian Stanca, precum şi directorul Direcţiei Economice din Primăria Capitalei, Mircea Octavian Constantinescu.

Pe lângă aceştia, procurorii DNA au reţinut, duminică seara, pentru 24 de ore, şi un om de afaceri.

Claudiu Bengalici, administrator al firmei Delta Construct Invest din Iaşi, este acuzat de două fapte de complicitate la spălarea banilor. 

Potrivit unor surse judiciare, prin firma Delta Construct Invest din Iaşi pe care o administrează, Bengalici ar fi ascuns şi disimulat adevărata natură a peste şase milioane de lei, primiţi de la denunţători din dosarul lui Oprescu, bani care urmau să ajungă la un director din Primăria Capitalei.

Bengalici va fi dus la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Bengalici Claudiu Daniel a mai fost condamnat, în anul 2012, la patru luni de închisoare pentru vătămare corporală, iar în anul 2014, la 2 ani de închisoare pentru complicitate la furt calificat. Judecătoria Bacău a dispus suspendarea executării pedepsei pe un termen de încercare de 6 ani şi 6 luni.

 

Tipareste acest articolRSS