Home » Domenii » Producatori & Furnizori » Solutii SAINT GOBAIN pentru un habitat durabil

Solutii SAINT GOBAIN pentru un habitat durabil
Habitatul durabil (sau sustenabil) este un concept modern prin care omul readuce la starea naturala mediul in care traieste, din convingerea deja verificata de viata ca singura sansa de supravietuire este asigurata de re-crearea unui ecosistem care produce hrana si adapost pentru oameni si alte organisme, fara epuizarea resurselor si in asa fel incat se produce nici un deseu extern. Habitatul durabil va fi sau nu va fi fi un succes in masura in care va respecta si va imita legile de functionare ale naturii.

Suntem astazi, pe Terra, peste 7 miliarde de locuitori iar in 2050 vom ajunge la 9,6 miliarde. O populatie din ce in ce mai numeroasa care se va concentra in mediul urban in proportie de peste 66% pana in 2050, fata de 54% in 2014. Aceasta inseamna o nevoie tot mai mare de cladiri si infrastructura, care incurajeaza cererea de game de produse accesibile, potrivite conditiilor locale. Construirea noilor cladiri din mediul urban, dar si rural, trebuie sa raspunda unor noi asteptari ce vizeaza raspunsul omului la respectarea conditiilor de sustenabilitate si asta se face tot mai mult prin intermediul tehnologiei de modelare informationala a cladirii (BIM-Building Information Modeling). Totodata, presiunea datorata cresterii economice, completata de necesitatea de a gestiona cu atentie finantele publice, dar si cresterea semnificativa a nivelurilor constructiilor, au ca rezultat nevoia de a construi rapid, cu costuri cat mai mici si deseuri cat mai putine.

Saint-Gobain ofera o reala valoare adaugata prin dezvoltarea si distribuirea de solutii inovatoare, ce reduc impactul cladirilor si infrastructurii asupra mediului, de-a lungul ciclului lor de viata. Pentru realizarea acestor obiective, specialistii Grupului analizeaza fiecare proces, pornind de la alegerea materiilor prime, analiza ciclului lor de viata si modul in care acestea vor fi utilizate.

      “Cel mai bun raspuns la provocarile de mediu si la modificarile climatice este imbunatatirea eficientei energetice, toate tarile sustinand programe masive de renovare termica a cladirilor.
Cu toate acestea, un habitat durabil trebuie sa fie si confortabil. Iar nevoia de confort este din ce in ce mai mare peste tot. Pentru a satisface aceste cereri, utilizam programul Saint-Gobain Multi-Confort (confort termic, acustic, vizual, modular si o calitate a aerului sporita).
In Romania dar si in toate celelalte tari, Saint-Gobain dezvolta solutii multifunctionale, adaptate nevoilor locale. Suntem responsabili pentru dezvoltarea tuturor sectoarelor noastre de activitate si de aceea avem grija de mediul inconjurator, de sanatatea, securitatea angajatilor si a comunitatilor din jurul nostru. Ne straduim zilnic sa pastram acest echilibru.”
a declarat Constantin Hariton, Delegat General Adjunct al Grupului Saint-Gobain din Romania.

       Sectoarele de activitate ale Grupului s-au straduit, de-a lungul anilor, sa reduca impactul produselor lor asupra mediului si sa maximizeze beneficiile asociate utilizarii acestora. Grupul a dezvoltat o politica de inovatie ecologica, utilizata in domenii variate. Cea mai recenta inovatie poarta numele “Eco weber.col flex mortar sticks” si are drept obiectiv reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 56%. Mai mult, Saint-Gobain isi indruma si informeaza clientii si specialistii pietei de constructii asupra specificului produselor Grupului.

Utilizarea eficienta a resurselor este, pentru Saint-Gobain, o prioritate: deseurile (inclusiv cele ramase dupa demolari) sunt considerate resurse importante pentru reciclare sau reutilizare, in special ca materii prime secundare in procesul de productie.

Pentru a face fata acestor provocari, Grupul a creat o politica de eco-inovatie. Aceasta este o abordare pragmatica si structurata, ce are drept baza practica Saint-Gobain deja existenta. O solutie este considerata eco-inovatoare pentru Saint-Gobain, daca:

•  ajuta la reducerea consumului de resurse, in special cel de energie si apa, in cladirea sau infrastructura in care este instalata;

•  are un impact redus asupra mediului pe intregul parcurs al ciclului sau de viata, de la extragerea materiilor prime pana la sfarsitul utilizarii acesteia;

•  ofera o mai buna intelegere a naturii si a originilor principalelor efecte asupra mediului asociate produselor Saint-Gobain;

•  ofera o serie de prioritati domeniilor de cercetare si dezvoltare pentru a imbunatati aceste produse.

        In 2015, Saint-Gobain celebreaza cea de-a 350-a aniversare.
Cu o vasta experienta si capacitate de inovatie, Saint-Gobain, lider mondial in domeniul habitatului si al materialelor de constructii creeaza, produce si distribuie materiale de constructii performante, oferind solutii inovatoare provocarilor critice ale prezentului: dezvoltare economica durabila, eficienta energetica si protectia mediului inconjurator. Cu vanzari de 41 miliarde de Euro in 2014, Saint-Gobain opereaza in 64 de tari si are aproximativ 180.000 de angajati. In Romania, Saint-Gobain de
tine opt situri industriale situate in Brasov, Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare, Tulcea, Turda si Suceava, in care muncesc 1100 de angajati.

 

Tipareste acest articolRSS