Home » Domenii » Santiere » 18.000 de mp de termosistem superpremium Izotherm AdePlast pentru Timişoara

18.000 de mp de termosistem superpremium Izotherm AdePlast pentru Timişoara
La un calcul simplu, costul mediu final pentru reabilitarea a 18.000 de mp de faţadă, materiale şi manoperă, se amortizează în 3-4 ani de la aplicarea termosistemului, în condiţiile unui cost tot mai mare al utilităţilor

 

Activitatea in piata autohtona a constructiilor parea sa se intensifice in primul trimestru, dar al doilea a debutat mai timid decat in anul precedent.  AdePlast a avut rezultate peste anul trecut la 4 luni, gratie unei cresteri de 12 procente, atingand un nivel de 78 milioane de lei.  „Am reusit insa sa impunem in Romania termosistemul AdePlast Izotherm, cel pentru care avem acreditare europeana ETAG 004. O astfel de situatie denota o normalizare a cererii de termosistem in Romania, pentru ca este vorba despre un produs premium si foarte eficient din toate punctele de vedere” declara Bogdan Pirvu, CEO AdePlast.

 

Unul din constructorii care lucreaza cu produsele AdePlast a castigat, in Vestul tarii, la Timisoara, o licitatie pentru reabilitarea a nu mai putin de 18.000 de mp de fatada. „Partenerul nostru a ales unul dintre cele mai performante termosisteme pentru a merge la licitatie si a castigat pentru ca beneficiarul a inteles ca un termosistem ieftin devine mai scump in timp, chiar in foarte scurt timp. Daca scopul final al termoizolarii este o factura mai mica la intretinere, dar si o amortizare rapida a investitiei, atunci este clar ca un termosistem care foloseste materiale de calitate precum EPS 80 cu perle virgine sau tencuieli si adezivi cu Porus X este o solutie optima. Este bine ca toti cei care construiesc sau reabiliteaza azi sa inteleaga sa foloseasca materiale de calitate care fac din fatada unei cladiri un lucru viu, care-si pastreaza calitatile – proprietatea de termoizolare, culoarea etc. – pentru zeci de ani” declara Bogdan Pirvu.

 

In 3-4 ani se amortizeaza costul unui termosistem performant

 

La un calcul simplu, costul mediu final pentru reabilitarea a 18.000 de mp de fatada, materiale si manopera, se amortizeaza in 3-4 ani de la aplicarea termosistemului, in conditiile unui cost tot mai mare al utilitatilor. „Daca s-ar folosi materiale ieftine, neagrementate, costul ar fi cu maxim 10 procente mai mic, dar termoizolarea ar fi ineficienta, deci banii cheltuiti, oricat de mic este pretul, ar fi pur si simplu aruncati” explica Bogdan Pirvu.

 

 

„Piata trebuie sa se dezvolte incet si asezat”

 

Odata cu incalzirea vremii, asteptam si o intetire a activitatii in sectorul nostru, acum existand semne pozitive venite preponderent tot dinspre sectorul privat. Ar fi foarte util pentru sectorul constructiilor ca statul sa dea drumul la investitii. „Pe de alta parte, speram sa nu cunoastem o noua perioada de boom, care atrage dupa sine multe aspecte negative. Piata trebuie sa se dezvolte incet si asezat. Asa ne propunem sa crestem si noi in acest an!” precizeaza bogdan Pirvu.


 

Flota noua de camioane Volvo de 2 milioane de euro

 

In 2008, AdePlast producea mortare uscate in fabrica de la Oradea. Dupa investitii de aproximativ 50 de milioane de euro, AdePlast isi produce integral termosistemul si opereaza noua fabrici proprii de mortare uscate si adezivi, vopsele, tencuieli decorative si polistiren, pe trei platforme industriale la Oradea, Ploiesti si Roman. O atare dezvoltare necesita investitii in mijloace de transport de toate capacitatile si dimensiunile.

Din mai, AdePlast si-a innoit parcul auto cu 13 camioane Volvo pentru transportului de produse finite si 6 cement truk-uri destinate aprovizionarii cu materii prime sau transportului de mortare uscate vrac catre silozurile mobile din santiere.  Investitia se ridica la 2 mil euro.

 

 „Cu ajutorul acestui up-grade al flotei auto proprii de mare tonaj vom reusi sa fim mai eficienti si mai mobili, mai ales in perioadele de varf de sezon. Este de notorietate faptul ca odata ce creste activitatea in constructii, apar sincope in sectorul de transport, situatie cu care noi nu avem cum sa ne confruntam. Mai mult, suntem capabili sa oferim utilitati de transport si pentru alte companii” mai precizeaza Bogdan Pirvu.
 

Tipareste acest articolRSS