Home » Domenii » Amenajari Interioare » Creste interesul romanilor pentru materiale compozite

Creste interesul romanilor pentru materiale compozite
Amenajarea neconventionala a bailor si bucatariilor a devenit, de ceva timp, o preocupare din ce in ce mai mai evidenta pentru romani. Companii care ofera produse compozite din cristale de diferite roci in amestec cu rasini poliesterice speciale pentru blaturi, chiuvete, lavoare si cazi de baie sustin ca romanii nu numai ca apeleaza din ce in ce mai mult la aceste produse, dar au inceput sa fie mai deschisi si la combinatii indraznete de culori si forme.

autor: Cristian Mateescu     

 

  Oferta de asemenea produse nu este chiar noua pe piata romaneasca, iar in ultimii 2-3 ani a cunoscut o dezvoltare spectaculoasa. De la produse standard, pana la cele create la comanda – unele unicat, comerciantii si producatorii pun la dispozitia clientilor o gama foarte mare de produse in  combinatii dintre cele mai variate de forme si culori.

        Dar, mai intai, ce sunt aceste materiale?
Ele sunt materiale compozite formate din cristale de diferite roci magmatice eruptive sau de sedimentatie, de la granit si marmura la nisip, in amestec cu rasini poliesterice speciale. Tranformate in blaturi si chiuvete pentru bucatarie, ori lavoare, blaturi si cazi pentru bai, ele au proprietati ce le depasesc pe cele ale pietrei naturale si ofera avantaje in ceea ce priveste rezistenta la factori fizici si chimici.


         Datorita acestor proprietati si a tehnologiei prin turnare, obiectele sanitare ofera o infinita varietate de aplicatii atat pentru uz casnic cat si pentru uz industrial. Absenta porozitatii si faptul ca rasinile utilizate in procesul de fabricatie sunt agrementate pentru uzul alimentar si sanitar, fac din acestea optiunea perfecta acolo unde legislatia impune reguli stricte de igiena.
         Procedeul de turnare in monobloc le confera un grad ridicat de fiabilitate si de rezistenta datorita cristalelor de piatra din compozitie la umiditate li actiuni mecanice.
         Ele nu intretin arderea si nu sint nici termoformabile, nu se pateaza si au o  rezistenta foarte buna chiar daca sunt folosite ca piese de exterior pentru bucatariile de gradina, au rezistenta mare la  UV si rezista fara probleme la ciclurile inghet dezghet repetitive.


        Piata romaneasca s-a adaptat acestor noi produse si acum exista doua mari categorii de oferte – produse finite realizate la dimensiuni standard si produse executate la comanda, dupa dimensiunile, formele si culorile cerute de client.
In ultima perioada, jucatorii de pe aceasta piata au constat ca unul din trei romani apeleaza la solutii de amenajare neconventionale, dictate de trendurile occidentale si mai ales de cele nordice.
        „Odata cu majorarea numarului de profesionisti in domeniul amenajarilor interioare, romanii au devenit mult mai exigenti si, sub indrumarea acestora, au inceput sa fie receptivi la stiluri mai indraznete si sa iasa din tipare”, a declarat Camelia Olesen, Director Executiv al unei companii care produce comercializeaza asemenea produse.


Concentrarea romanilor asupra noilor tendinte a insemnat si cresterea bugetelor alocate de catre acestia pentru amenajarea principalelor spatii functionale din casa. Astfel, in 2014, romanii au fost mai interesati de inlocuirea obiectelor sanitare existente cu produse de calitate superioara, realizate, de cele mai multe ori, la comanda.


        “Ca orice afacere in domeniul productiei mizam pe o mai mare receptivitate a clientilor pentru personalizarea  propriilor locuinte cu asemenea produse, mai ales ca portofoliul este bogat si realizat dupa cele mai noi tehnologii. Anul 2015  a inceput foarte bine ceea ce ne face increzatori ca romanii sunt din ce in ce mai interesati de obiectele pentru bai si bucatarii realizate din aceste materiale compozite,” a afirmat ing. Flaviu Romocia – directorul unei companii producatoare.


 

Tipareste acest articolRSS