Home » Real Estate » Apartamente/Vile/Case/ » Primăria Capitalei consolideaza locuinţele cu risc seismic in viteza melcului!

Primăria Capitalei consolideaza locuinţele cu risc seismic in viteza melcului!
De pe lista clădirilor pericol public din Bucureşti au mai fost consolidate două imobile în 2014, iar numărul lor a ajuns la 41.

Doar două clădiri pericol public din Bucureşti au fost consolidate anul trecut. Pe lista actualizată a Primăriei Capitalei sunt 168 de astfel de imobile. În acest ritm de inaintare a consolidarilor, foarte multe imobile din centrul capitalei sunt deja victime sigure al unui cutremur cu magnitudinea de 7 grade.

De pe lista clădirilor pericol public din Bucureşti au mai fost consolidate două imobile în 2014, iar numărul lor a ajuns la 41.

Cu toate aceastea, lista clădirilor care ar trebui consolidate este şi mai lungă: 186 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic care prezintă pericol public şi alte 184 care sunt încadrate în clasa I de risc seismic, aşa cum reiese din datele actualizate săptămâna trecută de Primăria Capitalei. 

Iata lista propusa pentru consolidare in 2015. Evident cei 5 milioane de lei, nu ajung nicicum pentru 1-2 lucrari , dar pentru toata lista. 

Pe lângă finalizarea lucrărilor la cele două clădiri din Bucureşti, a mai fost consolidată o clădire din Roman, judeţul Neamţ. 

Ce se face anul aceasta 

Bugetul Ministerului Dezvoltării pentru consolidarea imobilelor este în acest an de 5 milioane de lei, nivel similar cu cel de anul trecut. Programul din acest an include 70 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic şi care prezintă pericol public. Dintre acestea, 19 imobile au figurat şi pe lista din 2014 şi au fost renominalizate, iar 51 de clădiri au fost propuse de Primăria Municipiului Bucureşti şi Consiliile Judeţene, se arată în nota de fundamentare a HG privind programul de acţiuni pentru acest an. 

Din cele 70 de clădiri incluse în programul de anul acesta, se estimează că vor fi finalizate lucrările la cinci imobile din Bucureşti (str. Pictor Luchian nr. 12C), Hârşova, jud. Constanţa (str. Plantelor nr 33, bloc P1), Tulcea, jud. Tulcea (str. Isaccei bloc I3 şi I4) şi Sfântu Gheorghe, jud. Covasna (str. Dealului, bloc 25).

La alte 20 de clădiri se vor continua lucrările de consolidare, iar pentru alte 45 de imobile se va trece la elaborarea sau actualizarea documentaţiei tehnico-economice.

La finele lui 2014, ministrul Liviu Dragnea spunea că sunt locuitori din aceste imobile care nu acceptă aceste lucrări.

"În ceea ce priveşte lucrările la clădiri care reprezintă risc seismic, au fost 5 milioane în 2014, vor fi 5 milioane în 2015, dar cetăţenii nu acceptă, nu acceptă aceste lucrări. Am discutat mult în minister în ultimele luni pe acest subiect. Încercăm să găsim o soluţie legală, recunosc că nu am găsit-o până acum. Nu cred că putem interveni în forţă în acest tip de lucrări", a afirmat Dragnea, la dezbaterea din comisiile de buget-finanţe, pe marginea bugetulului Ministerului Dezvoltării Regionale, din 18 decembrie 2014. 

 

Tipareste acest articolRSS