Home » Domenii » 100% Analize » Orlando Nicoară, fostul director Mediafax Group, este audiat la Parchetul General

Orlando Nicoară, fostul director Mediafax Group, este audiat la Parchetul General
Încă din luna aprilie a acestui an, au fost făcute mai multe percheziții la trustul Mediapro și la Mediafax Group, fiind vizate mai multe tranzacții suspecte.

 Orlando Nicoara, fostul director Mediafax Group, este audiat la Parchetul General. Audierile au loc intr-un nou dosar deschis de procurori. Este vorba despre un dosar care vizeaza grupul Mediafax, in care Nicoara este suspectat de evaziune fiscala.


Inca din luna aprilie a acestui an, au fost facute mai multe perchezitii la trustul Mediapro si la Mediafax Group, fiind vizate mai multe tranzactii suspecte. 

Nicoara a demisionat saptamana trecuta din functia de director general a Mediafax Group. 

Mediafax este agentia de stiri care furnizeaza stiri de presa pentru Ziarul Financiar, organizator al mai multor conferinte pe domeniul de business si editor de reviste in domeniul fashion, life style, constructii.

11 persoane, acuzate de evaziune fiscala si spalare de bani in dosarul MediaPro, au fost arestate in data de 6 decembrie. Este vorba despre Silviu Relu Viju, Cosmin Andrei Ion, Eugenia Balan, Andreea-Cornelia Stanculescu, Mihai-Valentin Toderiuc, Danut Puiu, Elena-Lucia Adascalitei, Elena Nita, George-Laurentiu Dinu, Elena Calapereanu si Corina Medeleanu. Prejudiciul adus bugetului de stat in acest dosar este de aproximativ 6.000.000 lei, reprezentand TVA si impozit pe profit


Vineri, procurorii au audiat si alte persoane in acest dosar, printre care si Andrei Boncea, sotul cantaretei Loredana Groza, dar acesta nu a fost retinut.

Procurorii sustin ca, in perioada 2009-2014, Silviu Relu Viju, Cosmin Andrei Ion, Eugenia Balan si Corina Medeleanu, in calitate de persoane cu functii de conducere/administrare in cadrul a trei societati comerciale de profil "media", cu complicitatea celorlalti inculpati, au dispus inregistrarea in evidenta contabila a acestor societati si declararea fiscala a numeroase facturi care nu au la baza operatiuni reale de achizitie, provenind de la un numar mare de societati comerciale, de tip "fantoma".

"O parte din sumele inscrise in facturile sus-mentionate erau transferate in conturile bancare ale societatilor emitente (reprezentand 'comisionul' pentru 'serviciile de facturare prestate de aceste societati' si, eventual, TVA-ul - de unde erau retrase in numerar de reprezentantii acestora), iar pentru restul sumelor erau intocmite chitante fictive, fara ca sumele inscrise in acestea sa fie ridicate efectiv din casieria celor trei societati comerciale de profil media, servind, in realitate, la remunerarea suplimentara a unor angajati din cadrul acestora", declara procurorii.

Potrivit anchetatorilor, suma totala spalata prin circuitul evazionist se ridica la aproximativ 15.000.000 lei.

Tipareste acest articolRSS