Home » Domenii » Infrastructura » Santaj cu CNADNR! Probabil nu au fost multumiti cine a luat contractul!

Santaj cu CNADNR! Probabil nu au fost multumiti cine a luat contractul!
Iata inca un motiv sa credem ca unora din cei 6000 de angajati ai CNANDR le umbla gargauni prin cap.

 
Se intampla in Romania zileleor noastre!
Guvernul a scăzut CAS cu 5% pentru ultimele 3 luni ale anului. Beneficiile măsurii sunt anulate însă chiar de o compania aflată în subordinea Guvernului. CNADNR, prin Regionala de Drumuri şi Poduri Iaşi, le cere firmelor colaboratoare să reducă preţurile din contractele deja încheiate, tocmai pentru că a fost redus CAS-ul.
A păţit-o o firma care instaleaza indicatoare rutiere si parapet de siguranta pe Drumul National 18.
 
"In conformitate cu prevederile Legii 123/19.09.2014 (...) prin care se modifica cota pentru contributiile de asigurari sociale datorate de angajator, respectiv CAS, (...); avand in vedere ca Legea 123/2014 a intrat in vigoare la data de 22.09.2014 si ca prevederile ei se aplica incepand cu veniturile aferente lunii urmatoare intrarii in vigoare, respectiv 01.10.2014, va comunicam ca toate situatiile de plata si facurile aferente trebuie sa reflecte diminuarea costurilor componente tarifelor sau preturilor unitare ofertate", ii scrie CNADNR (Regionala Iasi), in 13 noiembrie, firmei cu care avea contractul pentru semnalizarea drumului care leaga Suceava de Maramures.
 
"In consecinta, va rugam sa operati modificarile prevazute de actul normativ imperativ mentionat si sa ne comunicati influenta acestor modificari asupra tarifelor ofertate si asupra valorii contractului, insotite de o structura de pret a valorilor respective", cere CNADR de la intreprinzatorul privat.
 
CNADNR ameninta firma privata ca, daca nu-i scade pretul din contract, nu mai plateste deloc lucrarile. In plus, contractul pe care regionala Iasi de Drumuri si Poduri a CNADNR vrea sa-l modifice a fost semnat in 30.10.2014, adica la aproape o luna dupa ce reducerea de CAS intrase in vigoare. Prin urmare, in momentul in care a facut contractul de lucrari cu firma privata, compania statului stia deja ca CAS se redusese cu 5 puncte procentuale.
 
Revista 100%construct, a relatat mai multe astfel de actiuni ale CNADNR, numai ca la o asemenea prostie nu ne gandisem  ca este in stare CNADNR. 
Aceasta institutie ar trebui sa urgenteze  actiunile de modernizare a infrastructurii rutiere, nu sa le infraneze! Angajatii institutiei sunt platiti din bani publici pentru "a veghea doar daca castiga cine trebuie, si daca nu e de-al nostru hai sa vedem ce probleme ii putem face!" Ce treaba are CAS-ul, cu un contract comercial intre doua parti?
D-le ministru Ioan Rus, nu credeti ca trebuie facuta ceva curatenie la aceasta institutie total ineficienta?

Tipareste acest articolRSS