Home » Domenii » Arhitectura - Proiectare » Inovatie pe Mont Blanc

Inovatie pe Mont Blanc
Aceasta “minune” tehnica si arhitecturala refugiul montan Goûter (ultimul pe drumul alpinistilor spre Varful Mont Blanc), situat la cea mai mare inaltime din Franta - la 3.825 de metri.

 Nu este numai o cladire impresionanta ridicata intr-o asemenea zona, dar si una inteligenta, care dispune de instalatii de ultima generatie ce asigura conditiile cele mai bune alpinistilor si turistilor.
Este o cladire de patru etaje cu o structura de lemn imbracata in otel inoxidabil, care poate adaposti pana la 120 de persoane. Constructia este autosuficienta energetic, beneficiind de surse de energie variate, asigurate de panouri solare, un generator de biomasa si acumulatori. Acest proiect exceptional datorita amplasarii, altitudinii si naturii constructiei a necesitat un nivel inalt de dedicare din partea constructorilor pentru a crea o cladire fiabila, eficienta din punct de vedere energetic si cu impact redus asupra mediului.

Managementul energiei in refugiu a fost implementat cu solutii inovatoare de compania Scheider Electric, care s-a aliniat programului Fundatiei sale de promovare a dezvoltarii sustenabile.

Schneider Electric si-a provocat echipele de specialisti sa furnizeze solutii personalizate, adaptate conditiilor extreme in care a fost dezvoltat acest proiect. Solutiile tehnice implementate asigura transformarea, distributia si managementul energiei electrice si termice, garantandu-le celor care cauta adapost in acest refugiu o atmosfera de confort si siguranta. Datorita sistemului de control centralizat, operatorul poate superviza instalatiile si monitoriza productia si consumul de energie in timp real, atat local, cat si de la distanta.

 

Tipareste acest articolRSS