Home » Domenii » Lucrari Speciale » Cel mai rapid lift din lume

Cel mai rapid lift din lume
Ascensoarele vor atinge o viteză de 72 kilometri pe oră, având capacitatea de a parcurge cele 95 de etaje ale Guangzhou CTF Financial Center în doar 43 de secunde,

 Cel mai rapid lift din lume va fi instalat într-un zgârie-nori construit în prezent în orașul Guangzhou din sudul Chinei. Acesta va fi produs în dublu exemplar până în 2016, anunţă presa internaţională.

Ascensoarele vor atinge o viteză de 72 kilometri pe oră, având capacitatea de a parcurge cele 95 de etaje ale Guangzhou CTF Financial Center în doar 43 de secunde, relatează BBC. Potrivit companiei care le va produce, Hitachi din Japonia, lifturile vor fi capabile să reziste căldurii extreme care ar putea fi generată în cazul unei defecţiuni. Clădirea va fi dotată cu alte 93 de lifturi care se vor deplasa cu viteze mai mici. Cu o înălţime totală de 530 de metri, CTF Financial Center nu va fi cea mai înaltă clădire din China, acest titlu fiind deţinut de Turnul Shanghai (632 metri).

Potrivit unor date statistice, circa 60% din cererea mondială de ascensoare vine din China, fapt care stimulează concurența acerbă din acest sector. În momentul de față, cel mai rapid lift din lume se află în Taiwan, într-o clădire de 101 etaje din Taipei, și se deplasează cu 60.6 kilometri pe oră, a declarat un reprezentant Hitachi.

Tipareste acest articolRSS