Home » Domenii » Eco & Sustenabilitate » Casele ECO, o necesitate pentru viitor!

Casele ECO, o necesitate pentru viitor!
Din ce in ce mai multi proprietari de teren, atunci cand iau decizia de a-si construi o casa, se gandesc la beneficiile unei constructii eco si sustenabile

Casele eco reprezinta sisteme de locuire ecologice, iar modul in care traim afecteaza mediul inconjurator.
Pentru ca eco va fi un stil de viata mult mai sanatos care va aduce beneficii din toate punctele de vedere. Perceput mai degraba ca un trend acest stil de viata reflecta atentia pe care o vom acorda viitorului. 

 

 

 

 

 

 

Din ce in ce mai multi proprietari de teren, atunci cand iau decizia de a-si construi o casa, se gandesc la beneficiile unei constructii eco si sustenabile. Solutiile tehnice care au fost dezvoltate in ultimii ani permit construirea de case care utilizeaza energia regenerabila, ofera solutii non-invazive de alimentare cu apa, precum si o sumedenie de benificii atat pentru proprietar cat si pentru mediul inconjurator. 

n acelasi timp, tot mai multi opteaza pentru locuinte mai mici, reduse ca spatiu pentru a nu-si destabiliza bugetele, dar si pentru a folosi terenul pe care il detin cu scopul de a amenaja gradini prin care sa ajute la reducerea popularii. In cazul in care nu beneficiati de prea mult teren, puteti opta si pentru construirea unui acoperis “verde”, o gradina la inaltime.

Aceste case inteligente, cum sunt ele denumite, sunt cel mai des intalnite in state dezvoltate precum Japonia, dar incep sa fie populare si in Europa si mai ales in Romania, o tara cu o clima foarte favorabila pentru utilizarea energiei eoliene sau solare.

O casa compacta de pana in 120 de metri patrati este arhisuficienta pentru o familie cu unul sau doi copii. Aceste constructii sunt prevazute cu sisteme colectoare pentru apa de ploaie care este folosita pentru masina de spalat sau pentru toalete. Energia poate fi obtinuta cu ajutorul unui sistem fotovoltaic, eficient si care nu afecteaza deloc aspectul exterior al casei.

 

Solutiile sunt nenumarate, la costuri deloc piperate, ba chiar uneori mai reduse decat cele ale unei cladiri obisnuite si reprezinta un pas inainte in domeniul constructiilor, al tehnologiei si al conservarii mediului inconjurator. In plus, pe termen lung, costurile de intretinere ale unei case eco sunt cu mult mai mici decat cele ale unei case traditionale.

Tipareste acest articolRSS