Home » Domenii » 100% Analize » La Pungesti primarul a facut ilegalitati!

La Pungesti primarul a facut ilegalitati!
Iata documentul care il ingroapa pe primarul Mircia Vlasa (facsimil)

In comuna vasluina, Pungesti, primarul a obtinut ilegal terenul pe care Chevronul va instala prima sonda de extragere a gazelor de sist din Romania.

Primarul Pungestiului le-a dat celor la Chevron un teren cu cântec

BOMBÃ …Chevron poate rãmâne fãrã terenul care l-a închiriat de la primarul Pungestiului, Mircea Vlasã. DNA a deschis o anchetã care v-a elucida modul în care primarul a fost împroprietãrit cu acel teren. Deja poltistii au ridicat documentele de la primãrie si au avut surpriza sã vadã cã în spatele titlului de proprietate existã doar un protocol semnat între Pungesti si comuna vecinã, Ivãnesti. Primarul poate fi acuzat de conflict de interese fiindcã a semnat un act administrativ, fãcâdu-si un avataj pentru sine. Aceastã spetã seamanã teribil cu cea a lui Gigi Becali pentru care acesta a primit 3 ani de puscãrie, dupã ce a fãcut schimburi “nevinovate” de teren. În replicã, protestatarii din Pungesti spun cã acum vor lupta ca acest teren sã ajungã înapoi la comunã si cã nu vor permite celor de la Chevron sã-si instaleze sonda, fiindcã terenul e în litigiu...

 Terenul pe care Chevron vrea sã construiascã prima sondã de extragere a gazelor de sist din România e unul cu probleme. Modul în care primarul din Pungesti, Mircia Vlasã si l-a atribuit ridicã multe semne de întrebare. DNA-ul a demarat o anchetã în acest sens, dupã ce mai multi sãteni din Pungesti, în frunte cu Costache Spiridon au sesizat faptul cã terenul cu care primarul s-a împroprietãrit provine dintr-un transfer ilegal cu comuna vecinã. “Primarul si-a transferat vreo 4 ha din comuna Ivãnesti, de unde sunt socrii lui, printr-un protocol neavizat de cei de la Comisia judeteanã de fond funciar. Practic Vlasã si-a atribuit acel teren din rezerva primãrie pe un act semnat între cele douã comune, si atât. Mai grav e cã pe acel act e semnãtura lui, lucru care aratã cã e si-un conflict de interes” se aratã în declaratia depusã la DNA. Politistii au descins sãptãmâna trecutã la Primãria Pungesti de unde au ridicat mai multe documente, printre care si protocolul prin care Vlasã îsi aduce terenul de la Ivãnesti la Pungesti, urmând sã elucideze dacã titlul a fost atribuit corect sau nu.

Contiunarea articolului il gasiti in cotidianul vasluian Vremea Noua:

 

Tipareste acest articolRSS