Home » Domenii » Investitii Publice » Sectorul constructiilor din nou pe plus.

Sectorul constructiilor din nou pe plus.
Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele zece luni cu 0,9% ca serie brută, dar s-a redus cu 1,3% ca ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, pe fondul scăderii la construcţii noi, cu 10%, a anunţat luni Institutul Naţional de Statistică (INS).

 Volumul lucrarilor de constructii a crescut in luna octombrie  cu 14,1% fata de luna septembrie 2013, serie bruta. Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cresterea a fost de 4%, potrivit unui comunicat al Institutului National de Statistica.
     Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a crescut, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 7,6%, respectiv cu 7,4%.
     In perioada 1 ianuarie -31 octombrie 2013, comparativ cu primele zece luni ale anului 2012, volumul lucrarilor de constructii a crescut, ca serie bruta cu 0,9%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 1,3%.

     In luna octombrie 2013, comparativ cu luna precedenta cresterea volumului lucrarilor din constructii s-a evidentiat astfel: la lucrarile de constructii noi cu 17,5%, la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 12,3% si la lucrarile de reparatii capitale cu 2,5%.
     Pe obiecte de constructii, au avut loc cresteri la constructiile ingineresti cu 25,6% si la cladirile nerezidentiale cu 2,3%. Cladirile rezidentiale au scazut cu 17,6%.
     Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna octombrie 2013, comparativ cu luna septembrie 2013, a inregistrat o crestere cu 4,0%.
     Pe elemente de structura, s-au inregistrat cresteri la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 11,9% si la lucrarile de constructii noi cu 5,9%. Lucrarile de reparatii capitale au scazut cu 6,8%.
     Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale cu 17,3% si la cladirile nerezidentiale cu 0,8%. Constructiile ingineresti au crescut cu 12,9%.
 
     Cresterea din octombrie 2013 comparativ cu aceeasi luna a anului precedent (serie bruta) a fost reflectata la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 25,7% si la lucrarile de constructii noi cu 3,9%. Lucrarile de reparatii capitale au scazut cu 2,6%.
     Pe obiecte de constructii, s-au inregistrat cresteri la constructiile ingineresti cu 16% si la cladirile nerezidentiale cu 2,1%. Cladirile rezidentiale au scazut cu 23,8%.
     Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna octombrie 2013, comparativ cu luna octombrie 2012, a crescut pe elemente de structura, la lucrarile de intretinere si reparatii curente si la lucrarile de constructii noi cu 24,4%, respectiv cu 1,3%. Lucrarile de reparatii capitale au scazut cu 0,2%.
     Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 16,1%. Cladirile rezidentiale si cladirile nerezidentiale au scazut cu 17,0%, respectiv cu 0,8%.

     In perioada 1 ianuarie -31 octombrie 2013, comparativ cu acelasi interval al anului precedent, la lucrarile de reparatii capitale volumul lucrarilor de constructii (ca serie bruta) a crescut cu 28,3% si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 17,8%. Lucrarile de constructii noi au scazut cu 8,5%.
     Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale cu 6,7% si la cladirile nerezidentiale cu 1,2%. Constructiile ingineresti au scazut cu 0,1%.
     In perioada 1 ianuarie -31 octombrie 2013, comparativ cu perioada 1 ianuarie -31 octombrie 2012, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 1,3%, scadere provenita in principal de la lucrarile de constructii noi (-10,0%). Lucrarile de reparatii capitale si lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 31,2%, respectiv cu 13,9%.
     Pe obiecte de constructii s-au inregistrat cresteri la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 7,6%, respectiv cu 1,1%. Constructiile ingineresti au scazut cu 3,6%.

Tipareste acest articolRSS