Home » Real Estate » 100% Analize Imobiliare » Pentru cine sunt protestele din Piata Universitatii

Pentru cine sunt protestele din Piata Universitatii
Jandarmii au intervenit in forta! Protestarii din piata sunt aceeasi si din Pungesti... oare ce interese au?

Proteste împotriva gazelor de şist în Piaţa Universităţii, doi manifestanţi au avut nevoie de îngrijiri medicale
Câteva sute de oameni participă la miting de solidaritate cu protestatrii din comuna vasluiana Pungesti, care se opun explorarii gazelor de sist. Protestul nu are autorizatie. iar în urmă cu puţin timp unii dintre aceştia s-au îmbrâncit cu forţele de ordine. Manifestanţii au încercat să rupa cordonul de jandarmi.

Patru lideri ai protestatarilor au fost duşi la sectia de Politie. Două persoane au fost luate de SMURD, acuzând dureri de picioare.

Jandarmii s-au pozitionat in cordon si incearca sa previna trecerea manifestantilor pe carosabil.Manifestantii au inceput sa se adune la fantana din Piata Universitatii incepand cu ora 17:00. Jandarmii i-au informat pe manifestanti ca nu au voie sa stationeze in acel spatiu insa,pana la urma, fortele de ordine le-au permis sa ramana in Piata Universitatii, neavand insa voie sa paraseasca zona.
La ora 19,00 cand redactorul 100%construct a fost in Piata Universitatii, erau 100 de protestari si peste 200 de jandarmi. 
Oare de ce?Unde este logica?, Este drept ca in zona Universitatii erau mii de oamenii, dar acestia nu aveau treaba cu protestul , ci erau veniti sa vada luminitele si targul cu carnati si vin fiert la Statui.
 
iar la fantana de la facultatea de Geografie, practic la 200 m distanta imaginea era alta...
 

Jandarmii se comporta mizerabil, au avut ordin sa legitimeze persoanele ce stateau in stati de autobuz din fata facultatii de geografie. Daca ai fi dorit sa te alaturi protestatarilor nu o puteai face, deoarece nu te lasau jandarmii.

Oricum, trebuie condamnata actiunile jandarmilor, dar ma intreb, cui folosesc aceste actiuni de protest , in conditiile in care unii din protestatari din piata sunt aceeasi care cu o zi inainte erau si la Pungesti.  Oare cui poarta ei interesele?
S-au deplasat la Pungesti asanumitii jurnalisti vedete, si care nu au facut decat sa-i instige pe protestatari. Ceva nu este in regula cu deturnarea protestelor. Ca sunt unii oameni care isi manifesta parerea proprie si personala este in regula, dar cand protestele sunt confiscate nu este deloc in regula!
Unii instiga iar poporul are alta opinie Ca urmare a unui sondaj de opinie, 65% dintre romani sunt pentru exploatarea resurelor naturale ale tarii.
Sa se exploateze resursele, dar nu in orice conditii, nu trebuie afectata viata oamenilor din zona, si cu ce se alege statul roman ca urmare a exploatarii acestor resurse Rugati sa isi exprime acordul sau dezacordul fata de explorarea resurselor naturale ale Romaniei, 65,2% din totalul celor investigati se pronunta in favoarea explorarii resurselor naturale, in timp ce 28,1% se opune acestei activitati, iar 6,7% nu stiu sau nu raspund la aceasta intrebare.

De asemenea, 61,9% din populatia Romaniei se pronunta in favoarea exploatarii resurselor naturale in vederea valorificarii, in timp ce 29,8% se declara impotriva activitatii de exploatare, iar 8,3% nu stiu sau nu raspund.

Conform sondajului, 45,9% dintre respondenti se declara de acord cu exploatarea resurselor naturale daca se respecta normele europene de mediu, in timp ce 6,9% sunt de acord cu explorarea in orice conditii.

De asemenea, 22% dintre respondenti se pronunta impotriva exploatarii daca nu se respecta normele europene de protectie a mediului, in timp ce 19,6% se opun exploatarii resurselor naturale indiferent de conditii.

Cu privire la nationalitatea companiilor care ar trebui sa fie implicate in exploatarea resurselor naturale, 51,2% dintre romani se pronunta pentru ca aceasta sa fie asigurata de catre companii romanesti, 16,8% sunt de acord cu exploatarea indiferent daca activitatea este realizata de companii romanesti sau straine, 14,5% sunt impotriva exploatarii indiferent daca activitatea este asigurata de companii romanesti sau straine, 8,6% se pronunta impotriva exploatarii daca activitatea este realizata de companii straine, iar 8,9% nu stiu sau nu raspund la aceasta intrebare.

Sondajul mai releva ca 73,7% dintre romani sunt de acord cu exploatarea resurselor naturale daca aceasta duce la scaderea preturilor (la gaze, energie electrica, energie termica), 17,4% se pronunta impotriva exploatarii resurselor naturale indiferent de efectele asupra preturilor la energie, iar 8,9% nu stiu sau nu raspund la aceasta intrebare.

"Majoritatea romanilor sunt de acord cu exploatarea resurselor naturale, cea mai mare parte dintre acestia sprijinind aceasta activitate daca sunt respectare conditiile de mediu. Acesta pare a fi marele castig al manifestarilor din ultimele luni — constientizarea populatiei cu privire la importanta protejarii mediului inconjurator, relevata si de faptul ca doar 6,9% nu sunt interesati de problemele de mediu in cazul unei exploatari. Este o schimbare calitativa in bine a universului valoric al romanilor. Altfel spus, romanii inteleg avantajele exploatarii, sunt de acord cu exploatarea, dar doresc conditii de mediu stricte, conform standardelor europene. In plus, mai vor implicarea companiilor romanesti, existand un orizont de asteptare urias cu privire la reducerea preturilor la energie daca exploatam resursele naturale ale tarii", sustine Remus Stefureac, director INSCOP. Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Adevarul in perioada 7 — 14 noiembrie 2013. Volumul esantionului a fost de 1.055 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani. 
 

 

Tipareste acest articolRSS