Home » Real Estate » English Version » Radu Mazare, estimeaza ca intr-un an si jumatate numarul cainilor fara stapan de pe strazile Constantei sa se reduca spre zero.

Radu Mazare, estimeaza ca intr-un an si jumatate numarul cainilor fara stapan de pe strazile Constantei sa se reduca spre zero.
Mazare:"Cand mancam mieii aia care se uita cu privirea blanda la noi nu mai avem nicio problema".

Primarul Constantei, Radu Mazare, spune ca legea privind cainii fara stapan va fi aplicata de la 1 ianuarie 2014, edilul estimand ca Primaria va cheltui in jur de 100 de euro pentru intretinerea unui astfel de caine timp de doua saptamani, pana cand acesta va fi eutanasiat daca nu va fi adoptat.

Radu Mazare a anuntat, miercuri, la finalul sedintei Consiliului Local, ca in perioada urmatoare va fi organizata o licitatie pentru desemnarea firmei care se va ocupa de strangerea maidanezilor, conform Mediafax.

Edilul a precizat ca estimeaza ca intr-un an si jumatate numarul cainilor fara stapan de pe strazile Constantei sa se reduca spre zero.

Primarul Constantei a mai spus ca, in urma unor calcule preliminare, municipalitatea va cheltui 100 de euro pentru intretinerea unui maidanez timp de doua saptamani, perioada dupa care este eutanasiat daca nu va fi adoptat intre timp.

„Ma gandeam ca trebuie sa alocam 100 de euro de caine, pe niste calcule preliminare, cu prinsul, sa vedem cum ii prinde daca alearga dupa ei cu latul, daca e cu tranchilizant, dar in orice caz o sa gasim bani ca sa aplicam aceasta lege. La 100 euro pe doua saptamani, pe o luna de zile ca sa adapostesc un caine ar insemna 200 de euro. 200 de euro mi se pare ca e pe undeva venitul mediu, sa fim seriosi mai bine iau banii astia si ii dau oamenilor”, a mentionat Radu Mazare.

Acesta considera ca nu este in regula ca oamenii sa aiba mustrari de constiinta doar cu omorarea cainilor, nu si cu a altor animale sacrificate pentru consum: „Mie nu-mi plac fariseii. Stiu ca ne plac animalele, stiu ca ti-e mila de el, ca nu e normal sa-l omori, ca avem suflet, dar cand mancam mieii aia care se uita cu privirea blanda la noi nu mai avem nicio problema. Umplem matul, stam cu el in sus si gafaim si pe aia i-am omorat si nu mai avem nicio mustrare de constiinta. Avem probleme de constiinta numai cu cainii, nu e in regula”.

Tipareste acest articolRSS