Home » Domenii » Amenajari Interioare » Parcarea subterană de la Universitate, gata la PASTELE CAILOR. În piaţă nu vor mai fi puse ţepuşe

Parcarea subterană de la Universitate, gata la PASTELE CAILOR. În piaţă nu vor mai fi puse ţepuşe
Presa scrie ce se declara oficial, iar cetatenii asteapta....poate la Pastele Cailor vor fi gata lucrarile... sunt sigur ca acesta este un termen realist.

"Vrem ca parcarea să fie funcţională pe 20 iulie şi sperăm ca până atunci să fie finalizată şi amenajarea pieţei de deasupra", a declarat Bogdan Hreapcă, şeful Direcţiei Investiţii din Primăria Capitalei, la inceputul lunii iunie 2012.

Acestea erau declaratiile facute in luna iunie, de catre persoane abilitate din Cadrul Primariei. In luna Aprilie , Primarul Sorin Oprescu declara pentru revista 100% construct, ca in Iunie cel tarziu, lucrarile vor fi gata. Acelasi Sorin Oprescu declara tot pentru 100% construct, in noiembrie 2011, la decernarea Proiectului castigator de amenajare Supraterana a Pietei, ca pana in aprilie 2012 lucrarile vor fi gata. Municipalitatea promite din luna in luna ca parcarea va fi gata.... dar acest lucru nu s-a intamplat. Presa scrie ce se declara oficial, iar cetatenii asteapta....poate la Pastele Cailor vor fi gata lucrarile... sunt sigur ca acesta este un termen realist.

In concluzie, cine ne poate da un termen concret, caci exista un grafic de lucrari, care se pare nu este respectat. Primaria nu plateste la timp? sau constructorul nu si-a indeplinit cele stipulate intr-un contract. Ar fi interesant sa vedem si care a fost valorea lucrarilor. Diametrala Buzesti-Uranus, inainteaza cu viteza melcului. Aceste santiere sunt sub supravegherea primarului Oprescu. Primarul Bucurestiului are poate cel mai mare grad de simpatie printre politicienii romani, PR-ul functioneaza bine,  dar Primarul este corigent la activitatile concrete, cu repercusiuni asupra traficului Bucurestean.

Sa revenim , Parcarea de la Universitate este structurată pe trei niveluri şi va avea o capacitate de 420 de locuri pentru autoturisme şi 21 pentru motociclete.

Suprafaţa terenului pe care se contruieşte parcarea este de 8.507, metri pătraţi, iar suprafaţa desfăşurată, pe cele tri niveluri subterane, este de 14.025 metri pătraţi. 

Trei accese

Parcarea va avea trei accese, unul pe strada Academiei, unul pe strada Toma Caragiu şi una înspre gura de metrou. Accesul de pe strada Academiei va fi doar pentru intrare, iar cel dinspre gura de metrou, numai pentru ieşire. Accesul de pe strada Toma Caragiu va fi interschimbabil, în funcţie de nivelul de trafic. Parcarea va fi prevăzută cu scări la fiecare acces. Totodată, la accesul de pe strada Toma Caragiu va exista şi un lift cu o capacitate de şase persoane.

Lucrările la parcare au început în septembrie 2010, prin mutarea celor patru statui din piaţă în Parcul Izvor. În perioada noiembrie 2010 - iunie 2011 au fost demarate şi finalizate lucrările arheologice. Lucrările de contrucţie au început în iunie 2011. Cele patru statui au fost readuse înapoi în Piaţa Universităţii la începutul lunii mai a acestui an.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Capitalei, în piaţa nu vor mai fi amplasaţi stâlpii de iluminat cu aspect de ţepuşe din proiectul care a ieşit câştigător. Astfel, în piaţă ar urma să fie un iluminat clasic, asemănător cu cel din Centrul Istoric. Proiectul câştigător ar putea fi realizat intergal în anii următori. Amenajarea suprafeţei de deasupra va fi realizată din fondurile firmei care a concesionat parcarea.

Parcarea va putea fi folosită şi de cei care locuiesc sau lucrează în zonă. Tarifele pentru parcare vor fi stabilite de Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi vor fi mai mari decât în zonele periferice ale oraşului.

 

Articol scris de Lucian Diaconu, Director editorial 100% construct

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.