Home » Domenii » Infrastructura » Strabag in crestere NEGATIVA

Strabag in crestere NEGATIVA
La nivel de grup, in al doilea trimestru s-a inregistrat o scadere a veniturilor de 5% pana la 3,5 miliarde euro.

Volumul productiei Grupului Strabag a scazut cu 2% in primul semestru al anului 2012 fata de aceeasi perioada a anului trecut. Valoarea productiei pe semestrul 1 s-a ridicat la 6,03 miliarde euro, potrivit raportului publicat de companie.
     Cele mai slabe rezultate au fost inregistrate in Polonia datorita incheierii perioadei de boom in sectorul constructiilor din aceasta tara.
     Segmente de activitate s-a putut observa un trend de scadere pe segmentul infrastructurii de transport, in acelasi timp stabilindu-se tendinte de crestere pe celelalte segmente.
     Venituri in scadere
     Venitul consolidat la nivel de grup s-a ridicat la suma de 5,7 milioane euro, in scadere cu 4% fata de anul precedent. In al doilea trimestru s-a inregistrat o scadere a veniturilor de 5% pana la 3,5 miliarde euro.
     Castigurile inainte de EBITDA au scazut semnificativ de la 197,18 milioane euro la 16,14 milioane euro in primele sase luni ale anului 2012.
     Cu toate ca reprezentantii companiei anuntasera la finele lui iulie castiguri de 300 milioane euro pentru anul 2012 la momentul de fata prognoza s-a inrautatit, managementul Strabag sperand sa obtina in cel mai bun caz doua treimi din aceasta suma.

In Romania, Strabag se identifica cu constructia de drumuri, dar pe langa marca STRABAG, grupul mai este reprezentat in Romania si sub alte nume, cum ar fi ARL, BHG, CARB SA, BITUNOVA, DRUMCO, MINERAL, SAT, STRABAG Facility Management, TPA, ZÜBLIN si DYWIDAG.

Tipareste acest articolRSS