Home » Domenii » Infrastructura » Bulgarii vor autostrada de 300 km pe ruta Ruse - Svilengrad

Bulgarii vor autostrada de 300 km pe ruta Ruse - Svilengrad
Autostrada va strabate teritoriul Bulgariei de la nord la sud, conectand granita cu Romania de frontiera cu Grecia si Turcia

    Bulgaria, Turcia si Qatar au convenit infiintarea unei companii de proiect pentru constructia unei autostrazi de 300 kilometri de la Ruse pana la Svilengrad, la granita cu Grecia si Turcia, a anuntat Ministerul Constructiilor de la Sofia, potrivit Reuters.
pub De vanzare teren pentru casa intr-o zona de poveste. Chiar langa Padurea Baneasa, in sectorul 1.

Autostrada va strabate teritoriul Bulgariei de la nord la sud, conectand granita cu Romania de frontiera cu Grecia si Turcia

"La intalnirea premierilor Bulgariei, Qatarului si Turciei au fost purtate discutii tehnice privind constructia unei autostrazi Ruse - Svilengrad prin parteneriat public-privat", a declarat joi seara, intr-o conferinta de presa, ministrul bulgar al Constructiilor, Lilyana Pavlova.

Saptamana trecuta, premierii celor trei state au convenit sa analizeze proiecte comune de infrastructura, inclusiv constructia unei autostrazi care sa conecteze podul Giurgiu - Ruse cu Istanbulul.

Pavlova a precizat ca proiectul ar trebui finalizat in termen de patru ani si va costa aproximativ 1,5 miliarde leva, suma care reprezinta 766 milioane euro la cel mai recent curs de schimb.

"Nu este un proiect sprijinit de UE. Va fi realizat ca proiect comun cu participarea celor trei tari", a afirmat premierul bulgar Boiko Borisov, prezent de asemenea la conferinta.

Saptamana trecuta, premierul din Qatar, Seicul Hamad Bin Jassim al-Thani, a declarat ca emiratul va depozita 200 milioane de dolari (160 milioane euro) la banca centrala a Bulgariei drept garantie privind intentiile serioase de investitii in tara.

Qatar a anuntat ca va investi 100 milioane euro, intr-o perioada de un an, in agricultura, turism, infrastructura si alte proiecte in Bulgaria.
 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.